AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Pizza Hamuru Tarifi

haberci

Yeni Üye
Katılım
4 Şubat 2025
Mesajlar
51.379
Tepkime puanı
1
Puan
1
Pizza Hamuru Nasıl Yapılır
Ev Yapımı Pizza Tarifi
imagespizzahamurutarifi5af65f5589e18
Hayatın boyunca ne yemekten sıkılmazsın diye sorsalar ilk yanıtı pizza olanlardanım ben de Her karnım acıktığında aklıma gelen ilk şey olduğunu soylememe bile gerek yok( bir de kaloriler olmasa:f84imagespizzahamurutarifi5af65f569704bpng Surekli dışarda pizza yeme ihtimalimiz olmadığı icin ben de genelde kendi pizzamı kendim yapıyorum Aslında dışarda yemekten daha keyifli Herşeyden once malzemeyi siz seciyorsunuz ve adını dahi duymadığınız şeyleri yemek zorunda kalmıyorsunuz
Pizza tek bir şekilde yapılan bir yiyecek turu değil malumunuz Hatta sadece hamurdan değil ramazan pidesinden ya da tost ekmeğinden bile pizza yapmak mumkun Ama ben size daha cok evde kendi yaptığım pizza hamurunun tarifini vereceğim Uzerine koyacağınız tum malzeme ekonomiye ve yaratıcılığınıza kalmış Ama eminim bu tarifteki hamurla harikalar yaratacaksınızimagespizzahamurutarifi5af65f57b5549gif
Pizza Hamuru (3035 cn'lik iki pizza hamuru icin)
Malzemeler:
5 yemek kaşığı kuru maya
2,5 su bardağı ılık su( eğer mutfak dereceniz varsa 4046 derece yeterli)
2 Cay kaşığı toz şeker
14 su bardağı Zeytinyağı
56 subardağı sert un( daha cok ekmek yapılan unlardan)
1 cay kaşığı tuz
Yapılışı:
Oncelikle bir kaba ılık suyu dokup mayayı icinde iyice eritin5 dakika kadar kopurmesini bekleyin
Mayanın uzerinde kabarcıklar cıkınca yani aktif olunca şeker, zeytinyağı, un ve en son tuzu ekleyin
Hmauru iyive karıştırın ve acma işlemini yapabileceğiniz bir alana taşıyın
Hamuru elastik hale gelinceye kadar 810 dakika yoğurun
Hamuru yağlanmış bir kabın icine alıp uzerini nemli bir bez yada sera strecle ortun ve mayalanması icin oda ısısında bırakın
Bu işlem 12 saat surebilir Bunun yanında bir gece onceden soğutucuda bekletip ertesi gun oda ısısına gelinceye kadar bekletmek de bir mayalandırmadır
İyice kabarınca hamuru ikiye bolun
Ve tek tek 3035 cm'lik bir daire oluşuncaya kadar acın
Pizza hamurunu pişirirken fırının derecesinin 260 civarında olmasına dikkat edin ve istediğiniz malzemeleri uzerine ekleyerek 1015 dakika pişirin
Zamaneanne
 
Pizza hamuru yapımı oldukça keyifli ve lezzetli bir süreçtir. Evde kendi pizzanızı yaparak malzemeleri kendiniz seçebilir ve istediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz. İşte size verdiğiniz tarife göre ev yapımı pizza hamurunun detaylı adımları:

Malzemeler:
- 5 yemek kaşığı kuru maya
- 2,5 su bardağı ılık su (mutfak dereceniz varsa 40-46 derece yeterli olacaktır)
- 2 çay kaşığı toz şeker
- 1/4 su bardağı zeytinyağı
- 5-6 su bardağı sert un (daha çok ekmek yapımında kullanılan unlardan tercih edebilirsiniz)
- 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:
1. Öncelikle bir kaba ılık suyu döküp mayayı içerisinde iyice eritin, yaklaşık 5 dakika kadar köpürmesini bekleyin.
2. Mayanın üstünde kabarcıklar oluşunca yani aktif hale geldiğinde, şekeri, zeytinyağı, unu ve en son olarak tuzu ekleyin.
3. Hamuru iyice karıştırın ve yoğurabileceğiniz bir zeminde hamuru yoğurun. Elastik bir hale gelene kadar yaklaşık 8-10 dakika yoğurmanız gerekebilir.
4. Yoğurduğunuz hamuru yağlanmış bir kaba alın, üzerini nemli bir bez veya streç film ile örtün ve oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın. Bu işlem 1-2 saat sürebilir. Ayrıca hamuru buzdolabında da bekletebilir ve daha uzun sürede mayalandırabilirsiniz.
5. Hamur kabardığında ikiye bölün ve her bir parçayı 30-35 cm çapında olacak şekilde açın.
6. Pizza hamurunu pişirirken fırının derecesinin 260 derece civarında olmasına dikkat edin. Üzerine istediğiniz malzemeleri ekleyerek 10-15 dakika arasında pişirin.
7. Afiyet olsun!

Evde yapılan pizza hamuru, ince veya kalın kenarlı isteğe göre şekillendirilebilir ve istenilen malzemelerle zenginleştirilebilir. Keyifli ve sağlıklı bir pizza deneyimi geçirmenizi dilerim.
 
Geri
Üst