AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Piyano Kek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Piyano Kek Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;
3 adet yumurta
2 çay bardağı şeker
1.5 çay bardağı süt
1.5 çay bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı kakao
3-4 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
Kreması için;
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket krem şanti
1 paket vanilya
Islatmak için;
1.5 su bardağı soğuk süt
1 tane 3’u bir ortada neskafe
Üzeri için;
Kakao

Piyano Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel kekimizi hazırlıyoruz. Bir kaba yumurtayı ve şekeri koyuyoruz, yeterlice çırpıyoruz göz göz olana kadar.
Sonra öteki gereçlerimizi sıvı yağ,süt,kakao,un ve kabartma tozunu ekliyoruz güzelce çırpıyoruz hoş kıvam alınca.
Ben dikdörtgen borcama koydum margarinle yağlayıp kekimizi döküyoruz ve 180 derecelik fırında 30-35 dakika pişiriyoruz.
Kekimiz fırında pişerken muhallebimizi ocağa koyuyoruz.
Krem şanti hariç bütün gereçleri ekleyip karıştırıyoruz. Muhallebi kıvamına gelince krem şantiyi döküyorum.
Pişen kekimize birinci evvel süt ve neskafeyle yaptığımız sosu çabucak döküyoruz fırından çıkar çıkmaz.
Sütü çekince de üstüne hazırladığımız muhallebiyi koyuyoruz ve üstüne kakao serpiyoruz.
3-4 saat buzdolabında dinlenirse daha da lezzetli oluyor. Deneyen herkese afiyet olsun hoş yorumlarınızı beklerim.
Piyano Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst