AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Piyano Kek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Piyano Kek Tanımı İçin Malzemeler
2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 ,5 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı un
Muhallebisi için
2 ,5 su bardağı süt
2 türk fincanı un
2 türk fincanı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1 paket sıvı kreme (Sıvı krema yoksa krem şanti de olabilir)
Keki ıslatmak için
1 su bardağı süt
3 ü 1 ortada nescafe
1 yemek kaşığı kakao
Süslemek için
Kakao
Hindistan cevizi

Piyano Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Keki için; yumurta ve şekeri 7-8 dakika çırpın.
Sıvıyağ ve sütü ekleyip, karıştırın.
Sırasıyla kakao, un, kabartma tozu ekleyip, karıştırın.
Kare borcamı yağlayıp, harcı boşaltın.
175 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
Keki ıslatmak için sütü, şekeri ve nescafeyi bir cezveye alın. Ocakta ılıtın.
Kek fırından çıkarıp, birinci sıcaklığı gidince ılık süt karışımı ile ıslatın.
Üzerini örtün. (vaktiniz varsa 1 saat dinlendirin. )
Muhallebisi için; unu tencereye alın. Kokusu gidene kadar (1-2 dakika) kısık ateşte kavurun.
Kenara alın, tencereye soğuyana kadar bekleyin. (sıcak sıcak yaparsanız topaklanma olur)
Süt ve şekeri ekleyip, karıştırarak pişirin.
Ilındığı vakit kremayı ekleyip, çırpın.
Kekin üzerine dökün. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alın.
En az 2-3 saat dinlendirin. (mümkünse 1 gece )
Üzerine kakao yada hindistan cevizi serpin. Dilimleyerek servis edin.
Piyano Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst