AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Pita Ekmeği (Orjinal Tarifi İle)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Pita Ekmeği (Orjinal Tanımı İle) İçin Malzemeler
1 bardak ılık süt (200ml)
Yarım bardak yoğurt (100gr)
1 adet yaş maya
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un (200ml)

Pita Ekmeği (Orjinal Tanımı İle) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un hariç tüm materyalleri uygun bir yoğurma kabına alalım ve karıştıralım.
Yaş maya eridikten sonra unumuzuda ekleyip, yumuşak bir hamur elde edelim.
Elde ettiğimiz hamurumuzu 45 dakika dinlendirelim.
Dinlenen hamurumuzu 8 eşit modüle bölüp bezeleyelim ve tepsi mayası için 10 dakika daha dinlendirelim.
Dinlenmiş bezeleri fotoğraftaki büyüklükte açalım.
Önceden ısıtılmış 230 derece fırında 8 dakika kadar pişirelim.
Püf nokta: Pita ekmeğinin özelliği içinin incecik ve boş olmasıdır. Ekmekleri fırında denetimli pişirmeye ihtimam gösterelim zira çok çabuk yanabiliyorlar. Deneyeceklere afiyet olsun

Pita Ekmeği (Orjinal Tanımı İle) Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst