AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Pismis tavuk neden sert olur?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.450
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Pişmiş tavuk neden sert olur?​

PİŞİRME ÖNCESİNDE YAPILMASI GEREKENLER Derisiz pişen tavuk göğsü kurur ve çok sertleşir. Deri ise tavuğun nemli kalmasını sağlar. Tavuk göğsünü dövdürün ya da kendiniz kesme tahtası üzerinde streç film arasına yerleştirerek tokmak yardımıyla dövün.

Tavuk göğsünü yumuşatmak için ne yapılır?​

Tavuk göğüs çok kuru olduğundan pek sevilmiyor ama marine edilerek yapılan göğüs sulu ve kuru olmuyor ve etin daha yumuşak olmasını sağlıyor. Tavuk etleri istenilen kalınlıkda doğranır. Ben shinitzellik tercih ettim ama Julien ya da kuşbaşı olarak da tercih edebilirsiniz.

Pişmiş tavuk eti neden pembe olur?​

Pişmiş tavuk eti neden pembe olur?
Kaslardaki hemoglobin, pişirme sırasında da hava ile reaksiyona girerek ete pişirildikten sonra bile pembemsi bir renk verebilir. Tavuğun yemi ve dondurulmuş olup olmadığı da son rengi etkileyebilir.

Sert tavuk eti nasıl yumuşatılır?​

Sert tavuk eti nasıl yumuşatılır?
Limon suyu, sirke ve yoğurt gibi asidik malzemeler etin proteinlerini kırarak yumuşamasını sağlar.

Tavuk etinin yumuşak olması için ne yapmalı?​

Pişirmeden önce tavuğu yarım limon ile ovalayıp, sonra tavuğun üzerine ve içine limon rendesi koyabilirsiniz. Tavuğun içine birkaç adet ada çayı yaprağı ve yarım limon dilimi yerleştirebilirsiniz. Tavuk etinin daha beyaz ve yumuşak olabilmesi için süt içinde birkaç saat bekletmeniz yeterli olacaktır.

Tavuk eti yumuşatmak için ne yapmalı?​

Tavuk etini en güzel yumuşatan malzemelerin başında ise yoğurt, kefir ve yoğurt suyu geliyor. Yoğurt ve kefir tavuk etiyle bütünleştiğinde onun yumuşacık ve lezzetli olmasını sağlıyor. Üstelik diğer baharatların ve malzemelerin tavuğa daha nefis bir şekilde geçmesine de yardımcı oluyor.

Sert eti yumuşatmak için ne yapmalı?​

Sert eti yumuşatmak için ne yapmalı?
Limon suyu, sirke ve yoğurt gibi asidik malzemeler etin proteinlerini kırarak yumuşamasını sağlar. Vaktin çoksa, etini bir gece soğan ve elma dilimleri ile beklet ve sonucu gör.

Lokum gibi tavuk eti nasıl pişirilir?​

Lokum gibi tavuk eti nasıl pişirilir?
Hayırlı günler dilerim.
- Tavuk eti küçük olmayacak şekilde kuşbaşı doğranır.
- Sos malzemeleri bir kapta çırpılır.
- Tavuk eti ile karıştırılır.
- Buzdolabında bir saat bekletilir.
- Daha sonra tavaya zeytinyağı eklenir.
- Yağ kızınca etler ilave edilir ve ara ara ezmeden karıştırılarak tamamen kızarana kadar pişirilir.

Sert Tavuk eti nasıl pişer?​

Pişirmeden önce ya da pişirme esnasında tavuğunuzun üzerine tuz ekleyin. Bu şekilde daha yumuşacık olacaklardır. Çünkü pişirme aşamasından önce eklenen tuzlar tavuğunuzun daha sert olmasına neden olabilir. Tavuğunuzu en az 2, en fazla 24 saat marine edin.
 
Geri
Üst