Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Pismis kestane ertesi gun yenir mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
39.982
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Pişmiş kestane ertesi gün yenir mi?​

Buzdolabı poşeti içerisine yerleştirilen pişmiş kestaneler, 8 aya kadar dolap içerisinde saklanabilir. 8 aya kadar tüketilmesinde herhangi bir sorun bulunmuyor. Bireyler sakladıkları kestaneleri 8 aya kadar dolaplarından çıkarabilir ve aynı lezzetle kestaneleri istediği her an sağlıklı şekilde tüketebilir.

Pişmiş kestane nasıl?​

Orta ateş üzerinde 10 dk kadar bir yüzünü iyice kızarana kadar pişirin. Maşa yardımıyla kestaneleri çevirin. 10 dk kadar da diğer tarafını pişirin. Bıçak ile çizdiğiniz yüzeylerde açılmalar başladığında, kestaneler pişmeye başlamış demektir.
Haşlanmış kestane nasıl saklanır?​
Pişirdiğiniz kestaneleri alüminyum folyoya güzelce sarın. Ardından alüminyum folyoyla birlikte buzdolabı poşetine yerleştirin ve ağzını düğümleyin. Poşetin üzerine tarihin yazılı olduğu bir etiket yapıştırın. Poşetleri, derin dondurucuya yerleştirerek 2 ay boyunca saklayabilirsiniz.

Pişmiş kestane buzlukta nasıl saklanır?​

Pişmiş kestane buzlukta nasıl saklanır?
Bunun için öncelikle alüminyum folyoya kestaneleri sarmanız gerekiyor. Ardından buzdolabı poşetlerine yerleştirerek buzlukta tutabilirsiniz. Bu şekilde kestaneleri yaklaşık olarak 2 ay boyunca sağlıklı şekilde tutmanız mümkün. Böylece pişirilmiş veya soyulmuş olan kestaneleri rahat şekilde tüketebilirsiniz.

Haşlanmış kestane ile ne yapılır?​

Haşlanmış kestane ile ne yapılır?
Beyaz çikolata ilavesiyle tatlandırıp kestane püresiyle kıvam verdiğimiz kestaneli muhallebi tarifi kış sofralarınıza #iyigelecek.
- Kestane Kreması
- Kestaneli İç Pilav.
- Kestaneli Pasta.
- Kestaneli Tavuklu Pilav.
- Kestaneli Truffle.
- Kestaneli Hindi But.
- Kaymaklı Kestane Tatlısı
- Kestaneli Sufle.

Tavada kestane nasıl kavrulur?​

Kestanelerin enine uzun çizikler atın. İyice yıkadıktan sonra kurulamadan tavaya dizin. Tava ısındığında altını kısın ve tavanın kapağını kapatın. Kısık ateşte kestaneleri 10 dakika pişirin.

Kestane derin dondurucuya konur mu?​

Kestaneyi derin dondurucuda muhafaza etmek amacıyla hava geçirmeyen kaplardan da faydalanılabilir. Yani kestaneler kapaklı bir kaba koyulup ağzı iyice kapatılır. İçine hava girmezse 1 yıla kadar bile dondurucuda tazeliğini korur.
Kestane ne kadar süre suda bekletilir?​
Kesikleri atarken çok derine gitmemesine özen gösterin. Çizilen kestaneleri derin bir kabın içine alın ve üzerini geçecek kadar su koyun. En az 2 saat suda bekletin.

Kestane kaç gün suda bekletilir?​

Kestane kaç gün suda bekletilir?
Çizdiğiniz kestaneleri derin bir kabın içinde suda bekletin. Suda bekletme işlemi 2 saat kadar sürmeli. Eğer suda bekletecek kadar vaktiniz yoksa kilo başına bir çay bardağı kadar su koyarak hemen tavaya da alabilirsiniz. Suda bekletme işlemi sayesinde içi daha yumuşak oluyor.

Kestanenin yanında ne iyi gider?​

Kestanenin yanında ne iyi gider?
Kestane kebap, kış aylarında tercih edilen keyifle tüketilen yiyecekler arasındadır. Ancak kestane çok sıcak tüketildiğinde kan şekerini hızla yükseltip hızla düşürür. Kısa sürede tekrar acıkmamak için kestaneyi hafif soğuduktan sonra bir bardak sütlü kahve ile tüketin.

Kestane püresi nasıl yapılır?​

Kestaneler yumuşayıp şerbet koyulaştığında çubuk vanilyayı çıkartın ve fırınlandıktan sonra şerbetinde pişen kestaneleri soğumaya bırakın. Krema ve tarçın ilavesiyle blenderda pürüzsüz bir püre haline getirdiğiniz kestaneyi, kahvaltılık olarak ya da tatlı ve krema yapımında kullanın. Sevdiklerinizle paylaşın.

Buzluktaki kestane nasıl çözülür?​

Kestane dondurucudan çıkarıldıktan sonra hemen haşlanabilir. Çözünmesini beklemeye gerek yoktur. Fakat tavada patlatılacaksa çözülmemiş olması lâzımdır. Çözüldükten sonra patlatılırsa kuru kalacaktır.
 
Evet, pişmiş kestaneler ertesi gün tüketilebilir, bu konuda endişelenmenize gerek yok. Pişmiş kestaneleri doğru bir şekilde saklayarak uzun süre taze tutabilir ve istediğiniz zaman keyifle yiyebilirsiniz.

Pişmiş kestaneleri buzdolabında saklamak için önerilen yöntemler arasında, pişirdikten sonra alüminyum folyoya sarmak ve buzdolabı poşetine yerleştirmek bulunuyor. Bu şekilde kestaneleri yaklaşık 8 ay gibi uzun bir süre boyunca dolapta saklayabilir ve taze lezzetlerini koruyabilirsiniz.

Ayrıca pişirmiş olduğunuz kestaneleri buzlukta da saklayabilirsiniz. Bunun için kestaneleri alüminyum folyoya sararak ve buzdolap poşetine yerleştirerek dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Yaklaşık 2 ay boyunca buzlukta sakladığınız kestaneleri çözüp tüketebilirsiniz.

Haşlanmış kestanelerle birçok lezzetli yemek tarifi yapabilirsiniz. Örneğin, kestane kreması, kestaneli iç pilav, kestaneli pasta, kestaneli tavuklu pilav, kestaneli truffle, kestaneli hindi but, kaymaklı kestane tatlısı, kestaneli sufle gibi alternatifler deneyebilirsiniz.

Tavada kestane kavurmanın ise basit bir tarifi bulunmaktadır. Kestanelerin enine uzun çizikler atarak iyice yıkadıktan sonra tavaya dizip, kısık ateşte tavanın kapağı kapalı olarak 10 dakika pişirebilirsiniz. Böylece nefis kavrulmuş kestaneler elde edebilirsiniz.

Kestanenin suda bekleme süresi ise 2 saattir. Bu süre içinde, kestaneler daha kolay pişer ve iç kısımları daha yumuşak hale gelir. Suda bekleme işlemi sayesinde kestaneleri daha rahat bir şekilde pişirebilirsiniz.

Son olarak, kestanenin yanında tüketebileceğiniz alternatifler arasında kestane kebap, hafif soğumuş kestane ile birlikte bir bardak sütlü kahve gibi lezzetler bulunmaktadır. Bu şekilde kestanenin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.
 
Geri
Üst