AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Pismis borek ertesi gune nasil saklanir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
59.884
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Pişmiş börek ertesi güne nasıl saklanır?​

Yeni pişmiş börekler dondurucuya kaldırılmadan önce oda sıcaklığında soğumaya bırakılır. Soğuyan börek bir saklama kabı ya da buzdolabı poşetine sarılarak dondurucuya yerleştirilir. Börekler pişirilmeden de buzdolabında saklanabilir. Böylece daha uzun süre muhafaza edilir.

Mantı yaptıktan sonra nasıl saklanır?​

Mantı yaptıktan sonra nasıl saklanır?
1- Buzluğa girebilecek boyutta bir tepsiye biraz un serpilir sonra mantılar üst üste gelmeyecek şekilde tepsiye dizilip buzluğa yerleştirilir. Uzun süre tutmaya gerek yok yaklaşık 15 dakika kadar mantılar birbirine yapışmayacak sertliğe ulaşınca mantılar hızlıca poşetlenip tekrar buzluğa kaldırılır.

Peynirli börek dışarıda bozulur mu?​

Peynirli börek dışarıda bozulur mu?
* Böreği buzlukta saklamak istemiyorsanız ve kısa sürede tüketecekseniz, böreği pişirip soğuduktan sonra oda sıcaklığında rutubetsiz bir yerde saklama kabında 4-5 gün kadar muhafaza edebilirsiniz.

Pişmemiş börek ertesi güne nasıl saklanır?​

Bir tepsiye dizeceğiniz çiğ haldeki böreklerinizi, üzerini hava almayacak şekilde kapatarak 1 gece bu şekilde buzdolabında (buzlukta değil) bekletmelisiniz. Ardından buzdolabından çıkardığınız börekleri yine hava almayacak ve birbirine değmeyecek şekilde saklama kaplarına ya da buzdolabı poşetlerine yerleştirmelisiniz.

Börek piştikten sonra ne yapmalı?​

Börek piştikten sonra ne yapmalı?
Büyük emeklerle hazırladığınız ve çok güzel pişmiş olan böreğinizi fırından çıkarınca kurumaması için üzerini bir bez ile örtün ve böreğiniz soğuyana kadar bezi açmayın. Harika pişirdiğiniz böreğiniz yumuşacık kalacaktır.

Dolapta duran mantı bozulur mu?​

Dolapta duran mantı bozulur mu?
Gerekli saklama koşulları (buzdolabınızın ya da dondurucunuzun bozulmaması, akıtmaması, su akıtmaması gibi) sağlandıktan sonra hiç bozulmadan saklayabilirsiniz.

Çiğ börek hamuru akşamdan yapılır mı?​

Bu ölçülerle 25-30 tane çiğ börek yapılabilir. Yalnız, çiğ börek yapmadan 1 gün önce hamurunu hazırlamak gerekmektedir. Sanırım bu yumuşacık hamurun sırrı, hamurun bir gece bekletilip, kendi içinde mayalanma işleminin başlatılmasında yatıyor..

Börek piştikten sonra nasıl yumuşatılır?​

Börek piştikten sonra nasıl yumuşatılır?
Yapmanız gereken şey tencereye bir miktar su koymak ve suyu kaynatmak. Sudan buhar çıkmaya başladığında tencerenin üstüne bir süzgeç koyun. Bu süzgeç su buharının yukarı çıkmasını sağlayacak ve böreklerin düşmesine engel olacaktır. Süzgeci yerleştirdikten sonra kuru böreklerinizi süzgecin üzerine yerleştirin.

Böreğin kurumaması için ne yapmalı?​

Böreğin kurumaması için ne yapmalı?
Böreklerinizin kurumaması için kullanacağınız ilk malzeme süt olmalı. Oda sıcaklığındaki sütü yufkalarınızın ya da milföy hamurlarınızın arasına sürebilirsiniz. Yağ sürmek de böreklerinize hem lezzet katacaktır hem de pişerken kurumamalarına yardımcı olacaktır.

Pişmiş börek buzdolabında kaç gün saklanır?​

* Böreği alüminyum folyoya sarıp buzdolabı poşedine koyun. Ağzını bağlayın ve buzdolabına yerleştirin. Böreği buzdolabında bir hafta boyunca bu şekilde saklayabilirsiniz.
— Börek piştikten hemen sonra tepsiyi fırından çıkarıp tezgah üzerine alın. Mümkünse tepsinin üzerini tamamen örten biz bezi ıslatın ve hafif sıkın. Böreğin üzerine örtün. İlk harı gecene kadar yani bez kuruyana kadar bekleyin.

Çiğ börek hamuru dinlendirilir mi?​

Çiğ börek hamuru dinlendirilir mi?
Pişman olmayacaksınız. Yoğurduğunuz hamurun üzerini örtüp 5 dakika dinlendirirken, iç harcını hazırlayın. Bir kabın içine kıymayı, tuzu, karabiberi bir baş sarımsak büyüklüğündeki soğanınızı rendeleyip elinizle karıştırın. Biraz su ilave edip hamura kolay sürebileceğiniz kıvama getirin.

Çiğ börek 1 gün önceden yapılır mı?​

Çiğ börek 1 gün önceden yapılır mı?
Yalnız, çiğ börek yapmadan 1 gün önce hamurunu hazırlamak gerekmektedir.
 
Merhaba! Pişmiş böreklerinizi saklamak için önemli birkaç adım var. Yeni pişmiş börekleri oda sıcaklığında soğumaya bıraktıktan sonra bir saklama kabına ya da buzdolabı poşetine sararak dondurucuya yerleştirebilirsiniz. Ayrıca, pişirilmeden yapılan börekler de buzdolabında saklanabilir ve bu şekilde daha uzun süre tazeliğini korur.

Mantı yaptıktan sonra da dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. Mantıları buzluğa koyabilmek için bir tepsiye un serpip mantıları üst üste gelmeyecek şekilde dizmelisiniz. Mantılar birbirine yapışmayacak sertliğe ulaştığında hızlıca poşetleyip tekrar buzluğa kaldırabilirsiniz.

Peynirli börekleri buzlukta saklamak istemiyorsanız ve kısa sürede tüketmeyi planlıyorsanız, pişirip soğuduktan sonra oda sıcaklığında rutubetsiz bir yerde saklama kabında 4-5 gün kadar muhafaza edebilirsiniz. Böylece lezzetini ve tazeliğini koruyabilirsiniz.

Çiğ böreklerinizi ertesi güne saklamak istiyorsanız, bir tepsiye dizip üzerini hava almayacak şekilde kapatarak bir gece buzdolabında bekletmelisiniz. Ardından börekleri hava almayacak şekilde saklama kaplarına ya da buzdolabı poşetlerine yerleştirmelisiniz.

Börek pişirdikten sonra ise kurumaması için üzerini bir bez ile örtüp böreğin soğuyana kadar bezin ağzını açmamanız önerilir. Bu sayede böreğiniz yumuşak ve lezzetli kalır.

Dolapta duran mantılar doğru saklama koşullarında (buzdolabı ya da dondurucunun bozulmaması, su akıtmaması gibi) bozulmadan uzun süre saklanabilir. Bunları göz önünde bulundurarak mantılarınızı saklayabilirsiniz.

Çiğ börek hamurunuzu akşamdan hazırlamak istiyorsanız, hamurunuzun bir gece beklemesi gerekmektedir. Bu bekletme süreci hamurun içinde mayalanma işleminin başlamasına yardımcı olacaktır. Bu da hamurun yumuşaklığı ve lezzeti için önemlidir.

Umarım verdiğim bilgiler işinize yarar. Başka sorularınız varsa da sormaktan çekinmeyin!
 
Geri
Üst