Pişmeyen Pasta Tarifi İçin Malzemeler
800 gr petibör bisküvi
En altı için
200 gr petibör bisküvi
2 yemek kaşığı kakao
2 fincan süt
Kreması için
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
5 su bardağı süt
1,5 kahve fincanı tepeleme un
2 yemek kaşığı kakao
2,5 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin
Üzeri için
80 gr çikolata
200 ml krema
Pişmeyen Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce krema hazırlanır. Muhallebisi için süt, şeker, un, kakao, eklenir ve koyulaşana kadar orta ateşte karıştırarak pişirilir.
Ocaktan alınır ve vanilin ile tereyağı eklenir. Biraz soğuması için kenara alınır.
O sırada krem şanti ile soğuk süt karıştırarak kıvam elde edilir. Daha sonra krem şanti ile muhallebi birleştirilir ve çırpıcı ile güzelce çırpılır. Ardından soğumaya bırakılır.
Kelepçeli kalıba veya istediğiniz boyutta ki bir tencereye (tencereye streç film sermeyi unutmayın) en altı için bir paket bisküvi ufalanır üzerine kakao ve iki fincan süt eklenir ve karıştırılır.
En alta koyulur ve kalıp olacak şekilde bastırılır. Üzerine kremadan sürdüğümüz bisküvi koyulur.
Onun üzerine tekrar krema sürdüğümüz bisküvi koyulur ve bu işlem bitene kadar devam eder.
Donması için 1 gece buzdolabında bekletilir. Ardından kalıptan çıkarın ve üzeri için bir kremayı ocağa koyun.
Kremayı kaynama noktasına gelmeden ocaktan alın ve üzerine çikolataları ekleyin. İyice karıştırın.
Ardından biraz ılık olmasını bekleyin ve pastanın üzerine eşit şekilde dökün. Bu şekilde de bir saat buzdolabında dinlendirin. Afiyet olsun .
Pişmeyen Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
800 gr petibör bisküvi
En altı için
200 gr petibör bisküvi
2 yemek kaşığı kakao
2 fincan süt
Kreması için
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
5 su bardağı süt
1,5 kahve fincanı tepeleme un
2 yemek kaşığı kakao
2,5 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin
Üzeri için
80 gr çikolata
200 ml krema
Pişmeyen Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce krema hazırlanır. Muhallebisi için süt, şeker, un, kakao, eklenir ve koyulaşana kadar orta ateşte karıştırarak pişirilir.
Ocaktan alınır ve vanilin ile tereyağı eklenir. Biraz soğuması için kenara alınır.
O sırada krem şanti ile soğuk süt karıştırarak kıvam elde edilir. Daha sonra krem şanti ile muhallebi birleştirilir ve çırpıcı ile güzelce çırpılır. Ardından soğumaya bırakılır.
Kelepçeli kalıba veya istediğiniz boyutta ki bir tencereye (tencereye streç film sermeyi unutmayın) en altı için bir paket bisküvi ufalanır üzerine kakao ve iki fincan süt eklenir ve karıştırılır.
En alta koyulur ve kalıp olacak şekilde bastırılır. Üzerine kremadan sürdüğümüz bisküvi koyulur.
Onun üzerine tekrar krema sürdüğümüz bisküvi koyulur ve bu işlem bitene kadar devam eder.
Donması için 1 gece buzdolabında bekletilir. Ardından kalıptan çıkarın ve üzeri için bir kremayı ocağa koyun.
Kremayı kaynama noktasına gelmeden ocaktan alın ve üzerine çikolataları ekleyin. İyice karıştırın.
Ardından biraz ılık olmasını bekleyin ve pastanın üzerine eşit şekilde dökün. Bu şekilde de bir saat buzdolabında dinlendirin. Afiyet olsun .
Pişmeyen Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı