AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Pismeyen nohut icin ne yapmali?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Pişmeyen nohut için ne yapmalı?​

Ancak buna rağmen nohut pişmiyor, taneleri taş gibi sert kalıyor ve asla yumuşamıyorsa bir malzemeden yardım almalısınız. Özellikle ithal olmayan, yerli nohut türlerinde gözüken yumuşamama sorununun önüne geçmek için yapmanız gereken bir gece önce nohutları bıraktığınız ıslama suyuna yarım çay kaşığı karbonat eklemek.

Haşlanmış nohut kavrulur mu?​

Haşlanmış nohutu kağıt havlu üzerinde alıp kurutalım, Bir kase içine yağı, balı ve baharatları ekleyip karıştıralım. İçine nohutları ekleyip iyice bulayıp, yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize yayıp önceden ısıttığımız 200 dereceli fırında 40 dakika arada karıştırarak kavuralım.
Islatmadan nohut yemeği nasıl yapılır?
Öncelikle nohutları ayıklayıp, yıkayarak işe başlayın. Bir düdüklü tencere alın ve içerisine nohut, su, tuz, şeker ve kabartma tozu ekleyin. Düdüklünün kapağını kapatın ve nohutları yarım saat haşlayın. Ocağın altını kapattıktan 10 dakika sonra nohudu süzüp yemeği pişirmeye başlayabilirsiniz.
Pişmiş nohut nasıl yumuşatılır?
Nohutu pişirmeden önce neler yapmalıyız? Pişireceğiniz nohutu bol su ile önce iyice yıkamanızı, daha sonra kullanmadan bir gece önceden soğuk su dolu bir kaba koyup bekletmenizi öneririz. Bu sayede nohut su çeker, dış kabukları yumuşar ve daha kolay pişer.

Sert nohutu nasıl yumuşatılır?​

Pişireceğiniz nohutu bol su ile önce iyice yıkamanızı, daha sonra kullanmadan bir gece önceden soğuk su dolu bir kaba koyup bekletmenizi öneririz. Bu sayede nohut su çeker, dış kabukları yumuşar ve daha kolay pişer. Ayrıca nohutları beklettiğiniz soğuk suyun içine bir çay kaşığı karbonat da ekleyebilirsiniz.

Haşlanmış nohut tavada nasıl kavrulur?​

Nohutu önceden suda şişiriyoruz. Büyük bir tavaya nohutları koyuyoruz.Her yerine gelecek şekilde tuz döküyoruz. Tavada karıştıra karıştıra her yeri kızarana kadar kavuruyoruz. Sıcak sıcak servis ediyoruz.
Haşlanmış nohut kavurması nasıl yapılır?
Nohutlar bol suda haşlanır. Yumuşayınca (dağılmasınlar) tepsiye alınıp (suyu tam süzülmeden) baharatlar tuz eklenip karıştırılır ve 180c fırına koyup kavrulana kadar 30 dk kadar tutuyoruz. Sonra bir kaç saat bekleyip soğuduktan sonra atıştırmalığımızı sağlıkla tüketiyoruz. Hepimize afiyet olsun.
Nohutun çabuk pişmesi için ne yapmalı?
 
Geri
Üst