AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Pismeyen ete ne yapmak lazim?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Pişmeyen ete ne yapmak lazım?​

En zor pişen, sizi mutfağa uzun süre zincirleyen yemekler kuşkusuz etli yemeklerdir. Bunun sebebi de etin çok uzun zamanda pişmesidir. Etin pişmesini hızlandırmak aslında zor da değil. Etli yemeklerinizin daha çabuk pişmesini sağlayacak püf nokta tencerenin içine biraz sirke katmaktır.

En sağlıklı pişirme yöntemi nedir?​

En sağlıklı pişirme yöntemi olarak haşlama, buğulama, güveçte pişirme ve fırınlama yöntemleri kullanılmalıdır. Bu yöntemler ile pişirme yapıldığında gıdaların besin öğesi kaybı da az olmaktadır. Sindirim daha kolay hale gelip pişirme ile meydana gelebilecek sağlık açısından riskler ortadan kalkmaktadır.
Buharda pişirme ile besin içeriğindeki nişasta yumuşar ve sebzelerin yumuşak hale gelmesi sağlanır. Böylece sindirim kolaylaşır, besin rengi, dokusu, görünümü ve kokusu değişmez. Yiyeceğin kendine özgü tadı ve görünümü korunmuş olur.
Zor pişen et nasıl yumuşatılır?
Limon suyu, sirke ve yoğurt gibi asidik malzemeler etin proteinlerini kırarak yumuşamasını sağlar.
Etin kolay pişmesi için ne yapmalı?
Etinizin yumuşacık olması için, eti pişirmeye başlamadan önce limon suyuna bulayıp bir süre bekletin. az bir miktar limon suyu etin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar. Eti fırında pişiriyorsanız fırının sıcaklığını 180-200 derece arasında ayarlayın. Ete tuzu piştikten sonra ilave edin.

Izgara mı daha sağlıklı fırın mı?​

En sağlıklı pişirme yöntemleri Bir diğer geleneksel pişirme metodumuzda kömür ateşinde ızgara yapmaktır ki doğrudan ısı temasıyla kanserojen etkiyi göz ardı ederiz. Sağlıklı pişirme yöntemlerini sırasıyla buharda pişirme, ızgara ve fırında pişirme, buğulama, suda pişirme olarak sıralayabilirim.

Sağlıklı yemek nasıl yapılır?​

Sağlıklı yemek pişirmenin 7 tekniği
- Fırında pişirme. Deniz ürünlerini, tavuk, hindi, yağsız et, sebzeleri ve meyveleri fırında pişirebilirsiniz.
- 2. Izgara ve Kavurma. Her iki yöntemde de besinlerin her bölümünün eşit pişmesi önemlidir.
- 3. Haşlama.
- Derin yağda kızartma.
- Ağır ateşte pişirme.
- 6. Sıvıda pişirme.
- 7. Sote yapma.
Buharda pişirme tekniğinde besinin görünümü, rengi ve kokusu değişmez, dolayısıyla bu yöntem sağlıklıdır. Yiyeceğin kendine özgü tadı aynı kalır. Böylece yiyeceğin kalitesi ve lezzeti bozulmamış olur. Aynı zamanda en ekonomik pişirme yöntemlerinden biri olan buharda pişirmede, besin kaybı da en az seviyede tutulur.
Buharlı Pişirici ile neler yapılır?
Karnabahar, brokoli, brüksel lahanası gibi “brassica” sebze grubu buharda pişirme tekniğinde en sık kullanılan sebzeler arasındadır. Ancak bunun dışında alışık olmadığımız havuç, enginar, bezelye, kabak, börülce, patates, fasulye, bakla, pazı, domates gibi sebzelerin tamamını da buharda pişirebilirsiniz.
 
Geri
Üst