AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Pismanlik talebi hangi durumlarda verilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Pişmanlık talebi hangi durumlarda verilir?​

Pişmanlık talebinde bulunabilmek için vergi ziyaının meydana gelmiş olması ve buna bağlı olarak vergi ziyaı cezasının kesilecek olması gerekir. Verilen 15 günlük süre içinde vergi aslı ve pişmanlık zammının tamamı ödenmez ise pişmanlık hükümleri ihlal edilmiş sayılır.

Hangisi pişmanlık hükmünden yararlanmanın koşulu değildir?​

– Pişmanlık talebiyle verilen beyannamelerde zarar beyanı veya mahsuplar gibi nedenlerle ödenecek verginin bulunmaması veya matraha ilişkin bilgilerin olmaması durumunda pişmanlık talebiyle verilen beyannameler için pişmanlık talebi vergi dairesince kabul edilmez.
Pişmanlıktan yararlanma şartları nelerdir?
“Pişmanlık ve Islah Mükellefin keyfiyeti haber verdiği tarihten önce bir muhbir tarafından her hangi resmi bir makama dilekçe ile veya şifahi beyanı tutanakla tevsik edilmek suretiyle haber verilen husus hakkında ihbarda bulunulmamış olması (Dilekçe veya tutanağın resmi kayıtlara geçirilmiş olması şarttır.).
Pişmanlık başvurusu neyi ortadan kaldırır?
Vergi incelemesi başlamışsa veya bir ihbarda bulunulmuşsa pişmanlık başvurusu kabul edilmiyor, mükellef lehine olan ‘vergi cezası kesilmeme avantajı’ ortadan kalkıyor. Bilerek de bir vergi eksik beyan edilmiş veya hiç beyan edilmemiş olabilir, bilmeyerek de sonradan bu eksiklik fark edilmiş olabilir.

Pişmanlık mı KSS mi?​

Kanuni süresinden sonra verilen beyannameler, elektronik ortamda gönderilirken PIS (Pişmanlık Talepli Beyanname) kutucuğunun işaretlenmesi durumunda pişmanlık talepli, KSS (Kanuni Süresinden Sonra) kutucuğunun işaretlenmesi durumundaysa, kanuni süresinden sonra kendiliğinden verilen beyanname olarak kabul edilerek …

Pişmanlık ve ıslah hükümleri Hangi vergide geçerli değildir?​

Pişmanlık, beyan üzerine tarh ve tahakkuk ettirilen vergiler için geçerlidir. Bu nedenle, idarece tarh edilmesi gereken vergiler ile tahakkuku tahsile bağlı vergiler için pişmanlık hükümleri uygulanmaz. Motorlu taşıtlar vergisi için pişmanlık ve ıslah hükümlerinin uygulanması mümkün değildir.
Pişmanlık başvurusu nedir?
Maliye’nin uygulamaya koyduğu ve beyan edilmeyen ya da eksik beyan edilen vergi borçlarının ceza ödenmeden yatırılmasını sağlayan vergi pişmanlık başvurusu, bazı koşulları içerisinde barındırıyor.
Pişmanlık zammı uzlaşmaya girer mi?
Pişmanlık ihlali sonrasında mükellefler ve vergi sorumluları adına kesilen vergi ziyaı cezasına ilişkin olarak düzenlenen vergi/ceza ihbarnamesinin tebliğ tarihinden itibaren 30 gün içinde dava açma, uzlaşma ve cezada indirim talep etme hakkına sahip bulunmaktadırlar.
 
Geri
Üst