AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Pişmaniyeli Kurabiye

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Pişmaniyeli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Kurabiye hamuru için;
1 paket şeker vanilin
250 gram margarin(oda sıcaklığında)
1 çay bardağından biraz eksik sıvı yağ
3,5 yemek kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı hindistan cevizi
Yarım yemek kaşığı mısır nişastası
4 su bardağına yakın un (bu sizin kullandığınız un markasına göre değişkenlik gösterebilir)
Üzeri için ;
1 çay bardağı dolusu hindistan cevizi
1 çay bardağı dolusu pudra şekeri

Pişmaniyeli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle un hariç tüm malzemeleri bir yoğurma kabına alalım hamuru yoğurup yumuşak bir hamur elde edelim.
Sonrasında hamurdan ufak ufak alıp yuvarlayıp yağlı kağıt koyduğumuz tepsimizin içine yaptığımız kurabiyeleri koyalım.
Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırınımıza tepsimizi koyalım ve yaklaşık 15 dakika kurabiyelerimizi pişirelim.
Kurabiye pişerken geniş bir tabak içine kurabiyelerimizi bulamak için hindistan cevizini ve pudra şekerini koyup karıştıralım.
Pişen kurabiyelerimizi fırından alıp ılımaya bırakalım sonrasında kurabiyelerimizi yavaş dokunuşlarla tutup hazırladığımız hindistan cevizi ve pudra karışımına bulayalım. (pişen kurabiyeleri hemen karışımımıza bularsak kurabiyeler dağılabilir o yüzden ılımasını bekleyelim) ister kurabiyeleri buladıktan hemen sonra ister tamamen soğuduktan sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun. .
Püf nokta; Şeker vanilin ve nişasta kurabiyenin tadını daha güzel ve gevrek yapıyor

Pişmaniyeli Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst