Pişmaniye Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
250 gram margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı tepeleme hindistan cevizi
3 yemek kaşığı pudra şekeri
3 yemek kaşığı nişasta
1 pk vanilin
Aldığı kadar un
Üzeri için;
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı hindistan cevizi
Pişmaniye Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Oda sıcaklığında olan tüm malzemeleri yoğurun .
Aldığı kadar un ekleyin, hamur katı olmayacak yumuşacık fakat ele yapışan cıvık bir hamur da olmayacak.
Cevizden biraz daha ufak parçalar koparıp yuvarlayın tepsiye dizin .
170 derecede üzeri pembeleşinceye kadar pişirin .
Hamurun çok kızarmasını beklemeyin.
Fırından aldığınız kurabiyeleri ayrı bir kasede karıştırmış olduğumuz hindistan cevizi ve pudra şekeri ne sıcakken bulayın ve tepsiye dizin afiyet olsun
Muhteşem bir lezzet mutlaka tavsiye ederim
Pişmaniye Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
250 gram margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı tepeleme hindistan cevizi
3 yemek kaşığı pudra şekeri
3 yemek kaşığı nişasta
1 pk vanilin
Aldığı kadar un
Üzeri için;
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı hindistan cevizi
Pişmaniye Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Oda sıcaklığında olan tüm malzemeleri yoğurun .
Aldığı kadar un ekleyin, hamur katı olmayacak yumuşacık fakat ele yapışan cıvık bir hamur da olmayacak.
Cevizden biraz daha ufak parçalar koparıp yuvarlayın tepsiye dizin .
170 derecede üzeri pembeleşinceye kadar pişirin .
Hamurun çok kızarmasını beklemeyin.
Fırından aldığınız kurabiyeleri ayrı bir kasede karıştırmış olduğumuz hindistan cevizi ve pudra şekeri ne sıcakken bulayın ve tepsiye dizin afiyet olsun
Muhteşem bir lezzet mutlaka tavsiye ederim
Pişmaniye Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı