AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Pişirilir Bakla Nasıl Pişirilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36

Pişirilir Bakla Nasıl Pişirilir? Bakla yemeği tarifi ve püf noktaları için doğru adrestesiniz. Baklayı haşlamadan önce nasıl temizlemeniz gerektiğini biliyor musunuz? Baklanın kabuklarını soyup, uç kısımlarını keserek hazırlayın. Ardından tencereye su ve tuz ekleyin, baklaları kaynar suya atın. Pişirme süresi ne kadar olmalı? Baklalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika kaynatın. Pişirme sırasında hangi malzemeleri eklemelisiniz? Soğan, sarımsak, havuç ve patates gibi sebzelerle lezzetlendirin. Son olarak, yemeği nasıl servis etmelisiniz? Üzerine tereyağı ve limon sıkarak sıcak olarak servis yapın. Pişirilir Bakla Nasıl Pişirilir? sorusunun cevabını artık biliyorsunuz!
İçindekiler


Pişirilir Bakla Nasıl Pişirilir?

Pişirilir bakla, lezzetli bir yemek olarak sofralarımızda sıkça yer alır. Peki, pişirilir bakla nasıl pişirilir? İşte adım adım pişirilir bakla tarifi:
1. İlk olarak, baklaları temizlemek için bir bıçak yardımıyla uç kısımlarını kesin. Ardından, baklaları bir süzgece alın ve bol su altında iyice yıkayın.
2. Temizlenen baklaları bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Tuz ekleyerek tencerenin kapağını kapatın ve baklaları yumuşayana kadar kaynatın.
3. Baklalar yumuşadıktan sonra süzgece alın ve soğuması için bir kenarda bekletin. Bu sırada, başka bir tencerede zeytinyağını ısıtın.
4. Isınan zeytinyağına doğranmış soğanları ekleyin ve kısık ateşte pembeleşene kadar kavurun. Ardından, doğranmış sarımsakları da ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
5. Kavrulan soğan ve sarımsaklara rendelenmiş domatesleri ekleyin. Biraz tuz ve baharat ekleyerek karıştırın ve sosu birkaç dakika pişirin.
6. Pişen sosun içerisine süzgeçten geçirdiğiniz baklaları ekleyin. Karıştırarak baklaların sosu iyice çekmesini sağlayın.
7. Baklalar sosu çektikten sonra tencereyi ocaktan alın ve servis yapın. Üzerine taze doğranmış maydanoz serperek servis edebilirsiniz.
Pişirilir bakla tarifi bu şekilde tamamlanmış olur. Afiyet olsun!


Pişirilir Bakla Nasıl Pişirilir?

Pişirilir Bakla Nasıl Pişirilir?
Baklayı kaynar suda haşlayın.
Tuzlu suda baklayı yumuşayana kadar pişirin.
Baklaları süzün ve soğuk suya tutun.
Baklaları tencereye alın ve üzerine su ekleyin.
Baklayı orta ateşte yumuşayana kadar pişirin.


Bakla haşlanırken içine tuz eklemeyi unutmayın.
Haşlanmış baklayı soğuk suya tutarak daha çabuk soyma işlemi yapabilirsiniz.
Baklayı tencereye almadan önce süzgeçte süzün ve suyunu tamamen atın.
Pişirilir baklayı sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
Baklayı pişirirken üzerine limon sıkarak daha lezzetli hale getirebilirsiniz.
 
Geri
Üst