Pisiform kemik ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Pisiform kemik ne demek?​

Os pisiforme, el bileğindeki kemiklerden biridir.

Triquetrum ne demek?​

Triquetrum teriminin tıbbi anlamı; n. Piramit (konik) kemik (bilekte), trikvetrum, os triquetrum.
Capitatum ne demek?
Os capitatum, el bileğindeki kemiklerden biridir.
Nohut kemik nerede?
Bazı tendonlar ile kasları kemikleri bağlayan fibröz bağlar içinde bulunan kemiklerdir. El bileği kemiklerinden nohut kemik ile diz kapağı kemiği tipik susamsı kemiklerdir.

Pisiform ne demek?​

Pisiform teriminin tıbbi anlamı; a. Nohutbiçim, nohutsu.

Lunatum ne demek?​

Lunatum el bileğinde mevcut olan 8 küçük kemikten birisidir. Lunat el bileğinin ortasında yer alır ve her iki yanında bulunan iki küçük kemik (skafoid ve trikuetrum) ile birlikte el bileği eklemini oluşturur, üst tarafta önkol kemikleri ile( radius,ulna) ile eklemi oluşturur.
Karpallar nedir?
El bileği, İnsan anatomisinde önkol ile el arasında bulunan esnek ve daha dar bir bağdır. El bileği temel olarak karpallar denilen ve birbiri üzerine sarılarak şekil verilebilir bir menteşe oluşturan, çift sıra kısa kemiklerden oluşur.
Hamatum ne demek tıp?
Os Hamatum teriminin tıbbi anlamı; anat. Kanca kemik.

Hamulus Ossis Hamati ne demek?​

Hamulus Oss Hamati teriminin tıbbi anlamı; anat. Boncuksu kemiğin uzaksalında ve os hamatumun ayağa bakan yüzüdeki kanca biçimindeki çıkıntı.

Ossa Pneumatica ne demek?​

Os Pneumaticum teriminin tıbbi anlamı; anat. Kalıklı (havalı) gözeleri olan kemik.
Kienböck hastalığı tedavi edilmezse ne olur?
Kemiğin kan dolaşımı bozulursa doku yeterli oksijen ve besini alamaz, nihayetinde ölür. Buna nekroz denir.
Skafoid kırığı nasıl iyileşir?
Skafoid kırıklarının çok az bir kısmının alçı ile tedaviye uygun olduğunu belirtmek gerekir. Cerrahi tedavi: Cerrahi tedavi ile kırılmış kemik eski anatomik pozisyonuna (kırık öncesi haline) getirilir ve kaynayana kadar bu pozisyonda kalması için bir takım cihazlar ile sabitlenir.

Geri