Pişi Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı su (Ilık)
1 su bardağı süt (Ilık)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket kuru maya (Küçük)
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı un
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm gereçleri ayarlayalım.
Daha sonra suyu, sütü, mayayı, sıvı yağ koyup, 10 dk mayayı çözündürelim (Köpük köpük olacak)
Çözünen mayaya unu tuzu koyup, yumuşak hafif ele yapışan bir hamur elde edelim 1. 5 saat mayalandırmaya bırakalım.
Mayalanan hamuru kızgın yağda gerili önlü kızartalım. Afiyet olsun
Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı su (Ilık)
1 su bardağı süt (Ilık)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket kuru maya (Küçük)
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı un
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm gereçleri ayarlayalım.
Daha sonra suyu, sütü, mayayı, sıvı yağ koyup, 10 dk mayayı çözündürelim (Köpük köpük olacak)
Çözünen mayaya unu tuzu koyup, yumuşak hafif ele yapışan bir hamur elde edelim 1. 5 saat mayalandırmaya bırakalım.
Mayalanan hamuru kızgın yağda gerili önlü kızartalım. Afiyet olsun
Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı