Pişi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Pişi Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı su (Ilık)
1 su bardağı süt (Ilık)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket kuru maya (Küçük)
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı un
Kızartmak için;
Sıvı yağ

Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm gereçleri ayarlayalım.
Daha sonra suyu, sütü, mayayı, sıvı yağ koyup, 10 dk mayayı çözündürelim (Köpük köpük olacak)
Çözünen mayaya unu tuzu koyup, yumuşak hafif ele yapışan bir hamur elde edelim 1. 5 saat mayalandırmaya bırakalım.
Mayalanan hamuru kızgın yağda gerili önlü kızartalım. Afiyet olsun
Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst