AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Pişen Soslu Islak Kek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Pişen Soslu Islak Kek Tanımı İçin Materyaller
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao tozu
Sosu İçin
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao tozu

Pişen Soslu Islak Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Fırın 180 derecede ısıtmaya başlanır. Yumurta ile şeker çırpılır. Akabinde tüm materyaller sırayla katılır ve çırpılır.
Kek hayli cıvık oluyor fazladan un eklemeyin. Orta uzunluk kare borcam boyut olarak uygun.
Yağlanmış borcama çırpılmış kek karışımını dök 40 dakika 180 derecede pişir 25 dakika sonra sosu yapmaya başlamalısın.
Sostaki tüm gereçleri karıştırarak pişir. Fırından çıkan keki çabucak dilimle ve soğutmadan çabucak sosu dök. Dammy’s kitchen tanımıdır.
 
Geri
Üst