- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.234
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Piş hamuru nasıl yapılır?
Geniş bir kaba unu alın, üzerine tuzu ilava ederek karıştırın. Unumuzun ortasını havuz şeklinde açın ve instant mayayı, şekeri, ılık sütü ve suyu ilave ederek orta kısımdan yoğurmaya başlayın. Yavaş yavaş kenarlardaki unları da hamurumuza ekleyin. Hamurunuzu yoğururken zorlanırsanız elinizi ıslatarak toparlayın.Pici nasil yapilir?
Ev Yapımı Pici Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?- Bir yoğurma kabına un ve tuzu alın, elinizle karıştırın.
- Bir elinizle suyu azar azar eklerken öteki elinize aldığınız bir çatalla hamuru karıştırın.
- Yoğurduğunuz hamuru streç filmle sarıp yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin.
Kahvaltılık Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ilık su içerisinde 1 yemek kaşığı toz şeker ve 1/2 paket yaş mayayı çözdürün.
- 10 dakika kadar dinlendirin.
- Derin bir kap içerisinde 3 su bardağı un, tuz ve mayalı karışımı harmanlayın ve yoğurun bu esnada kalan undan kıvam alana kadar azar azar ekleyin.
Sütle pişi nasıl yapılır?
İlk olarak karıştırma kabımıza sütümüzü tuzumuzu ve kabartma tozumuzu alalım ve güzelce çırpalım. Homojen olarak karıştıktan sonra 1 bardak unumuzu ekleyip karıştıralım. Un karıştıktan sonra 2. bardağımızı ve diğer yarım bardağı kontrollü bir şekilde ekleyelim. Yumuşak bir hamur olmalı.
Kıymalı pişi hamuru nasıl yapılır?
Unu bir kaba alın ortasını açın mayayı dökün tuzunu ekleyin mayanın üstüne biraz su dökün bir dakika bekleyin. Daha sonra suyu ekleyip yoğurun suyun sıcaklığını yazın ılık kışın ılıktan sıcak ayarlarsanız daha iyi mayalanacaktır. Hamuru iyice yoğurduktan sonra ağzını kapatıp bi kaç saat mayalanmaya bırakın.
Sütlü hamur kızartması nasıl yapılır?
İlk önce süt, kabartma tozu ve tuzu bir kaba alıp karıştırın . Daha sonra yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayan çok sert olmayan bir hamur yapın. Daha sonra hamuru açın kesin, tavaya yağ koyun. Kızaran yağda daha sonra kestiniz hamurları kızartın .Kolaç tarifi nasıl yapılır?
Hazırlanışı- Bir kapta su, şeker ve mayayı karıştırın,
- İçine unu yavaş yavaş ekleyerek elinizle karıştırın,
- Bu arada tuzunu da ekleyin,
- Yumuşak ve elastiki bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurmaya devam edin (un miktarını hamurun kıvamına göre ayarlayın, yağsız bir hamur olduğu için elinize yapışabilir),
Kabarcık Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce yoğurt, yumurta, tuzu çırpalım.
- Bir bardak unu katalım. Kabartma tozunu da ekleyelim.
- Bundan sonra unu azar azar ilave edelim. Hamuru toparlayacak kadar olmalı.
- Hamurumuz hazır olunca soframıza alıp açalım. Kesip şekiller verelim.
- Isıtmış olduğumuz yağda arkalı önlü kızartalım.
En güzel pişi hamuru nasıl yoğrulur?
– Bir bardak un ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar güzelce karıştırın. – Aynı işlemi unun tamamı için yapın ve hamurunuzu güzelce yoğurun. – Hamura birkaç damla sıvı yağ ilave edip güzelce toparlanmasını sağlayın. – Üzerini kapattığınız hamuru mayalanması için 1 saat kadar dinlendirin.
1 bardak sütle ne yapılır?
1 Bardak Sütle Yapılan Tatlılar: 20 Harika Tarif
- #1 Nefis Waffle Tarifi (videolu)
- #2 Starbucks Mozaik Keki (videolu)
- #3 Pişmeyen Cheesecake (15 Dakikada) (Videolu)
- #4 Dankek Kubbe Pasta Tarifi.
- #5 Çıtır Çıtır Yassı Kadayıf (Tam Ölçülü)
- #6 Tencerede Fincan Kek (videolu)
- #7 Elmalı Profiterol Tarifi (Videolu)