AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Pirzola ne urunudur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Pirzola ne ürünüdür?​

Pirzola, koyun veya dana etlerinin kaburga kısmına bitişik olarak kesilen et parçalarına verilen addır.
Pirzolada kemik var mı?
pirzola kemikli olur. ben öyle biliyorum. şimdiye kadar da hep o şekilde aldım, çünkü kemikli olarak sergiledikleri etin fiyatını da ona göre koyduklarını düşünüyordum. ki bence mantıklı olan da bu.

Bir kuzudan ne kadar pirzola çıkar?​

Kuzu pirzolanın ve bonfilenin elimizde sınırlı sayıda olmasının çok basit bir sebebi var. Yaklaşık 17-18 kg Karayaka kuzu karkasından sadece 800 gram- 1.2 kg arası pirzola çıkarken 300-350 kg lık dana karkastan yaklaşık 5. Kg bonfile çıkar.
Pirzola kilosu ne kadar 2019?
Peki et kaç lira? 2019-2020 Et ve Balık Kurumu et satış fiyat listesi
Pirzola veya biftek gibi çiğ et parçaları için genel kural iyice sarıldığında buzdolabında 3-5 gün dayanmasıdır.
Kuzu bonfile kuzunun neresi?
Biftek: Alt kısmında inciğin yer aldığı büyükbaş hayvanın diz ekleminin üst kısmında yer alan kısımdır. But kısmından çıkartılır, etin yağ ve sinir içermeyen en kıymetli bölümlerinden biridir. Aynı zamanda arka diz ekleminin üzerinde kalan bölümden de çıkartılır.

Kuzu lokum hayvanın neresi?​

Kuzunun sırt kısmından çıkan filetonun dilimlenmiş halidir. Türk Gıda Kodeksine uygun termoform tabaklarda gönderilir +4 dereceye kadar 7 gün -18 derecede 6 ay saklayabilirsiniz.
1 kalem kuzu pirzola kaç gram?
Besin Değerleri Kuzu pirzolanın 1 porsiyonu (130 gr) 242 kalori, 1 adedi (60 gr) 112 kaloridir.

Bir kuzudan kaç kilo et çıkar?​

Büyük kuzular her mevsim bulunabilirken 28-30 kg gelen canlı kuzu, kesimden sonra 14-15 kg et verir.
1 kilo pirzola kaç TL 2022?
Et ve Süt Kurumu güncel kırmızı et fiyatlarına göre, kilogram başına sığır kıyma 83 TL, kuşbaşı 92 TL, biftek ve rosto 117,50 TL, kontrfile 145 TL, pirzola 152 TL, bonfile 228 TL oldu.
Pirzola: Dana pirzola, t-bone gibi hayvanın sırt kısmından çıkartılır. Yağlı olması ve yağın damar şeklinde etin içine işlemiş olması nedeniyle tercih edilir. Antrikot kaburgadan sıyrılmadığı ve kemiklerin düzgün bir şekilde kesilmesiyle pirzola halini alır.
Kasaptan alınan et buzdolabında kaç gün saklanır?
Genel olarak kuşbaşı, bonfile, biftek gibi parça etler 3-5 gün, kıyma ve sakatatlar 2-3 ay, sosis salam gibi işlemiş et ürünleri ise son kullanma tarihlerine kadar buzdolabında saklanabilir. Yakın zamanda kullanmayacağınız etleri muhafaza etmek için ise buzdolabınızın dondurucusu doğru adres.
 
Geri
Üst