AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Pirlanta degeri nasil hesaplanir?

Editör

Yeni Üye

Pırlanta değeri nasıl hesaplanır?​

Bir pırlantanın ağırlık ölçüsüne karat denir ve bir karat 100 eşit puana bölünerek hesaplanır. Ayrıca yarım karat 50 puan değerindedir ve 0.50 ct şeklinde ifade edilir. Karat ağırlığı aynı olan iki pırlantanın fiyatı berraklık, renk ve kesim özelliklerinin farklı bileşimi nedeniyle değişiklik gösterebilir.

Pırlanta nasıl ölçülür?​

Pırlantayı ifade eden ağırlık birimi karattır. Eğer pırlantanın ağırlığı 1 karatın altında ise ağırlık birimi olarak santim kullanılır. Örneğin 0,20 karat bir pırlanta için 20 santim ifadesi kullanılır. Yine aynı şekilde eğer pırlantanın ağırlığı 1 karatın üzerinde ise virgülden sonraki kısım santim olarak belirtilir.

1 karat pırlanta kaç mm?​

1 karat pırlanta kaç mm?
İdeal kesimli bir karatlık bir pırlanta yaklaşık olarak 6.5mm genişliğe sahipken, bunun iki katı ağırlıktaki bir pırlantanın genişliği sadece 8.5mm olarak ölçülecek olup bu da 0’dan az bir artışa tekabül edecektir.

15 karat tek taş ne kadar?​

15 karat tek taş ne kadar?
Ancak kısaca VS1 berraklığına sahip pırlantalar, VS2 berraklığına sahip olanlara göre daha az iz içerir ve bu nedenle de daha değerlidirler….Tektaş Pırlanta 1.50 Karat.
Stok Durumu | : | Stokta Var
Pırlanta Karat | : | 1.50 Karat
Pırlanta Renk | : | H
Pırlanta Berraklık | : | VS2
79.119,45 TL den başlayan taksitlerle!!

2 mm pırlanta kaç karat?​

4C Pırlanta
Yuvarlak Kesim Pırlanta | Prenses Kesim Pırlanta
Carat | Yaklaşık Pırlanta Çapı (mm) | Yaklaşık Pırlanta Çapı (mm)
0,01 | 1,3 | 1,5
0,02 | 1,7 | 1,8
0,03 | 2,0 | 2,0

Pırlanta en fazla kaç karat olur?​

Tektaş pırlanta yüzükler genel olarak 0.10 karattan başlayarak 2,3 karata kadar değişiklik gösterir.

Pırlanta değeri hesaplanırken birçok faktör önemlidir. İlk olarak pırlantanın ağırlığı ölçüsüne carat denir ve 1 karat 100 eşit puana bölünerek hesaplanır. Örneğin, yarım karat bir pırlanta 50 puana denk gelir ve 0.50 ct olarak ifade edilir. Ancak aynı karat ağırlığına sahip olan iki pırlantanın fiyatı, berraklık, renk ve kesim özelliklerine göre farklılık gösterebilir.

Pırlantalar genellikle karat (ct) birimiyle ölçülür. Karat ağırlığı 1'in altında ise santim cinsinden ifade edilir. Örneğin, 0,20 karatlık bir pırlanta için 20 santim ifadesi kullanılır. Eğer pırlanta 1 karatın üzerinde ise virgülden sonraki kısım santim olarak belirtilir.

1 karatlık bir ideal kesimli pırlantanın genişliği yaklaşık olarak 6.5mm'dir. 15 karatlık bir tek taş pırlanta için ise özellikleri verilmiş ancak fiyat bilgisi söz konusu, VS1 berraklığına sahip pırlantalar VS2 berraklığına sahip olanlara göre daha değerli olabilir.

Pırlantanın çapı ve karat değeri arasındaki ilişkiye baktığımızda, yaklaşık 2mm çapında olan bir pırlantanın 0.03 ct karata denk gelebileceğini görüyoruz. Ancak pırlanta en fazla ne kadar olabilir sorusuna gelindiğinde, genellikle tektaş pırlanta yüzüklerde 2-3 karata kadar değişiklik gösterebileceği belirtilmektedir. Bu faktörlerin yanı sıra pırlantanın kesimi, berraklığı ve rengi de değerlendirmeye alınarak pırlanta değerinin belirlenmesinde önemli rol oynamaktadır.

Geri