AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Pirinçli Yoğurt Çorbası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Pirinçli Yoğurt Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
2 litre su
1 yemek kaşığı tepeleme un
1 adet yumurta
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru nane
Üzeri için
2 yemek kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı kuru nane

Pirinçli Yoğurt Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Orta uzunluk bir tencereye suyu dökün.
İçine pirinçleri ekleyin.
Kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
Bir kabın içerisinde yoğurt, yumurta ve unu aktarın.
Güzelce çırpın unun topak olmamasına itina gösterin.
Ocakta pişen pirinçlerin suyundan kepçe ile alıp güzelce yoğurtlu karışıma ek edin akabinde bu süreci bir kaç kepçe daha ek ederek gerçekleştirin.
Ocakta pişmekte olan pirinçlerin üzerine yoğurtlu karışımı çok dikkatli bir halde incecik bir ip halinde dökerek bir yandan da karıştırın.
Bu formda tüm yoğurtlu karışımı döktükten sonra kaynayana kadar güzelce karıştırın.
Kuru naneyi ve tuzu ek edin. Birkaç dk daha pişirin. Bu basamak da kıvamı çok ağır olursa su ekleye bilirsiniz.
Servis etmeden evvel tava da tereyağını eritin ve nane ekleyip çorbanın üzerine gezdirin afiyet olsun.
Pirinçli Yoğurt Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst