AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Pirinc Tarlasi neden sulu olur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Pirinç Tarlası neden sulu olur?​

Pirinç adeta havuz gibi görünen, çok sulak tarlalarda yetiştirilir. Aslında suyun bu kadar çok kullanılması, pirinç tohumlarının güçlü bir şekilde büyümesini yavaşlatır. Suyun bu kadar bol kullanılmasının nedeni, yabani zararlı bitkileri ve haşaratı uzaklaştırmasıdır.

Pirinç tarlasına ne ad verilir?​

ÇELTİK.

Pirinç Tarlası nasıl olur?​

Pirinç Tarlası nasıl olur?
Pirinçlerinden derin suların altında kalan topraklarda yetiştirilmesi ile yapılır. 50 cm ila 5 metreye kadar ulaşan derinliklerdeki suda bazı pirinç çeşitleri yetiştirilir. Üçüncü pirinç yetiştire şekli ise sulamadan pirinç yetiştirme şeklidir. Dünya üzerinde en az ekim alanına sahip olan pirinç yetiştirme şeklidir.

Dünyada en iyi pirinç nerede yetişir?​

Dünyada en iyi pirinç nerede yetişir?
Türkiye’de başlıca pirinç üretim alanları Marmara, Karadeniz ve Ege bölgelerinde. En çok üretim yapılan iller ise başta Edirne olmak üzere sırasıyla Çorum, Samsun, Sinop, İzmir, Manisa, Balıkesir ve Kastamonu’dur. Sorunun doğru cevabının ise “Edirne” şıkkı olduğu bildirildi.

1 dönüm yerden ne kadar pirinç çıkar?​

Bir dönümden ortalama 750 kilogram çeltik verimi bekliyoruz.

Çeltik işi nedir?​

Pirinç veya çeltik, buğdaygiller familyasından mısır ve buğdaydan sonra en fazla ekimi yapılan otsu bir bitki türü. Çeltik, kabuğu çıkarılmamış pirinç, işlenmemiş pirinç tanesi gibi anlamlara gelmektedir.

Çeltik tarlasında ne yetişir?​

Çeltik tarlasında ne yetişir?
çeltik tarımı yapılan yerlerin ortak özellikleri Sulanarak yapılan üretim (dünya çapında ticari çeltik tarlalarının çoğu bu kategoridedir). Pirinç, yağmurla sulanan veya sulama uygulamaları ile sulanan, kısacası su ile kaplanmış alanlarda pirinç yetiştirilir. Suyun derinliği 5 ila 50 cm arasında olmalıdır.

Pirinci ile ünlü yer neresidir?​

Pirinci ile ünlü yer neresidir?
Pirinç dendiğinde ilk akla gelen yerlerden biri olan Kastamonu’nun Tosya ilçesinde vatandaşlar kahvaltıda da pirinç pilavı tüketiyor. Türkiye’nin önemli pirinç üretim merkezlerinden Tosya’da, neredeyse üç öğün sofralardan pirinç eksik olmuyor.

Türkiye’de pirinç hangi bölgede yetişir?​

Türkiye'de pirinç üretimi genellikle Marmara, Karadeniz ve Ege bölgelerinde yoğunlaşmaktadır. Bu bölgelerin tarımsal potansiyeli ve iklim koşulları pirinç yetiştiriciliği için uygun ortamlar sağlamaktadır. Özellikle Edirne, Çorum, Samsun, Sinop, İzmir, Manisa, Balıkesir ve Kastamonu gibi iller önemli pirinç üretim alanlarıdır. Bu bölgelerde sulak alanlar ve uygun sulama imkanları pirinç tarımının gelişmesine katkı sağlamaktadır. Türkiye'de pirinç üretimi, bu bölgelerdeki tarım arazilerinde kısmen sulama yöntemleriyle gerçekleştirilmektedir.

Geri