- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 232.817
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Pirinç sirkesi nerelerde kullanılır?
Pirinç sirkesi, pirinçten fermente edilerek yapılan bir tür sirkedir. Yapısı ince, tadı hafif tatlıdır. Daha çok sebze turşusu, suşi pilavı, lahana salatası ve çeşitli salata sosları gibi Asya yemeklerinde kullanılan temel malzemelerdendir.Pirinç sirkesi nerede saklanır?
Öncelikle dikkat etmeniz gereken, sirkeyi serin ve ışık almayan bir yerde saklamak. Kiler veya erzak dolabı bu iş için uygundur. Buzdolabında saklamanız çok da şart değil.Pirinç sirkesi kaç günde olur?
Suyu ekledikten sonra pirinçlerin üzerine nohutlar atılır. İlk aşamada, kavanozun ağız kısmına temiz bir tül gerilir ve bu şekilde 2 gün bekletilir. 2 günün sonunda kavanozun ağzı kapak ile kapatılır ve 10 gün sürecek şekilde buzdolabında saklanır. Geçen 10 günün sonunda pirinç sirkesi hazır hale gelir.
Beyaz pirinç sirkesi nerelerde kullanılır?
Pirinç sirkesi nasıl kullanılır? Üzüm ve elma sirkesine oranla daha hafif ve tatlımsı bir tada sahip olan pirinç sirkesi, Uzak Doğu mutfağına özgü yemeklerin içine eklenir. Suşi ve somon balığı üzerine dökülür ve balık yemeklerinin içine katılır.
Beyaz pirinç sirkesi nedir?
Daha çok Vietnam ülkelerinde ve Çin’de tüketilen pirinç sirkesi, halk arasında beyaz sirke olarak da anılır. Şekerpancarı ve mısır nişastasından üretilen bir sirke türüdür. Elma ve üzüm sirkesine göre tadı hafif tatlımsıdır. Bu sirke uzak doğu yemeklerinin içine eklenir.Sirke süzüldükten sonra nasıl saklanır?
Süzülen sirkeden elde edilen sirke anası bir sonraki sirke yapımı için kullanılmak üzere saklanır. Peki, sirke anası nasıl muhafaza edilir? Cam bir kavanoza alınarak üzeri sirke ile doldurulur. Kavanozun ağzı sıkıca kapatılır ve serin bir ortamda nem geçirmeyen karanlık bir yerde muhafaza edilir.Pirinç sirkesi olmadan Sushi yapılır mı?
Turşu için elma sirkesi kullanıldığında, tadı pirinç sirkesinden farklı olacaktır. Salamura yiyecek ve meyve suyunda belirgin bir elma aroması tadacaksınız. Ancak suşi pirinci, soslar ve turşular dahil olmak üzere herhangi bir tarifte pirinç sirkesi yerine elma sirkesi de kullanabilirsiniz.
Beyaz pirinç sirkesi nasıl yapılır?
Pirinç Sirkesi Yapılışı: Ayıklanan pirinçler yıkanıp su içinde üç gün bekletilir. Ardından süzülen pirinçler cam kavanoz içine alınır. Kaynatılıp soğutulan su, kavanoza eklenir ve kavanoza iki adet nohut konulur. Üzeri bir bez ile kapatılarak 15 gün karanlık bir ortamda bekletildikten sonra süzülür.