AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Pirinç Pilavının Yakışanı Bamya Çorbası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Pirinç Pilavının Yakışanı Bamya Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
Yaklaşık 1.5 su bardağı kadar kuru bamya
1 adet büyük soğan
1 adet orta boy havuç
1.5 yemek kaşığı salça
Tuz ve sevdiğiniz baharatlar
Kıyma kuş başı et ve et suyu
Tadına bakarak az miktarda limon tuzu yahut limon suyu

Pirinç Pilavının Yakışanı Bamya Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle bamyaları temizleyelim ve yeteri kadar suda haşlayıp süzelim.
Sonrasında pişireceğimiz tencereye yemeklik doğranmış soğanı koyalım, biraz kavrulsun.
Küçük doğranmış havuçları ekleyelim. Sonrasında biraz kıyma koyup kavuralım salçasını, tuz ve baharatları ekleyip karıştıralım.
Haşladığımız bamyalarıda içine atalım az bir süre kavurduktan sonra suyunu dökelim.
Kaynamaya başladığında limon tuzunu atalım, biraz daha kaynatıp pişmesine göre altını kapatalım. Afiyet olsun.
Pirinç Pilavının Yakışanı Bamya Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst