AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Pirinç Pilavı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı pirinç
1 paket tavuk suyu
Yarım yemek kaşığı tuz
2 damla limon suyu
Yarım çay bardağı arpa şehriye

Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tereyağımızı tenceremize alıyoruz.
Üzerine yarım çay bardağı sıvı yağımızı ekliyoruz.
Daha sonra arpa şehriyemizi ekleyerek kavuralım.
Daha sonra yıkadığımız pirincimizi ekleyerek kavuralım.
Kavurduktan sonra suyumuzu ekleyerek karıştıralım.
Tuzumuzu ve limonumuzu ekleyerek karıştıralım.
Daha sonra ağzını kapatalım kısık ateşte pişirin.
Piştikten sonra sonra 10 dakika demlenmeye bırakalım afiyet olsun
Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst