- Konu Yazar
- #1
Pirinç Pilavı Tanımı İçin Materyaller
2 su bardağı pirinç
Yarım çay bardağı tel şehriye
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
2-3 damla limon
5 su bardağı su (tavuk yada et suyu) şayet yoksa tavuk bulyon kullanabilirsiniz
Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Zeytinyağını tencereye alalım üzerine tel şehriyeyi katıp kavuralım.
Pirinci ölçüp yıkayalım, sonra ek edip kısık ateşte 10 dk kavuralım.
Tuzu, şekeri ve limon suyunu ekleyelim. Kavrulan pirince sıcak suyu yavaş yavaş dökelim kaynayınca altını kısalım suyunu çekinceye kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı pirinç
Yarım çay bardağı tel şehriye
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
2-3 damla limon
5 su bardağı su (tavuk yada et suyu) şayet yoksa tavuk bulyon kullanabilirsiniz
Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Zeytinyağını tencereye alalım üzerine tel şehriyeyi katıp kavuralım.
Pirinci ölçüp yıkayalım, sonra ek edip kısık ateşte 10 dk kavuralım.
Tuzu, şekeri ve limon suyunu ekleyelim. Kavrulan pirince sıcak suyu yavaş yavaş dökelim kaynayınca altını kısalım suyunu çekinceye kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı