Pirinç Pilavı (Tane Tane)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Pirinç Pilavı (Tane Tane) Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı baldo pirinç
1 çay bardağı arpa şehriye (ben biraz fazla koyuyorum)
2 yemek kaşığı tereyağ
1 bardak (7oz) ilik suyu
1 çay kaşığı tuz

Pirinç Pilavı (Tane Tane) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Pirinci yarım saat ılık suda, 1 çay kaşığı tuz karıştırarak bekletiyoruz.
Arpa şehriyeyi, tereyağ ile, tencerede kavuruyoruz.
Süzülen pirinçi ek edip, en az 5 dk kavuruyoruz. Bu süreç değerli, pilavı pilav yapan kısmı, hiç durmadan kavurmak gerekir.
İlik suyu ve kaynak su ek ediyoruz. Yarım parmak fazla olacak halde,.
Tuzda ek ederek, çekmesini bekliyoruz,.
Üzerini peçete ile kapatıp, 20 dk sonra servise hazırdır.
Afiyet olsun .
 
Geri
Üst