AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Pirinç Pilavı (Lapa Pilava Son)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Pirinç Pilavı (Lapa Pilava Son) Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı basmati pirinç
1,5 su bardağı sıcak su
1 küp şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1-2 damla limon suyu

Pirinç Pilavı (Lapa Pilava Son) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pirinçleri 20 dakika kadar ılık suda bekletiyoruz. Nişastası beyaz suyu akana kadar yıkıyoruz.
Tereyağı ve sıvı yağı tavaya alıp ısıtıyoruz.
Pirinci de ekleyip 2-3 dakika karıştırarak kavuruyoruz.
Kavrulan pirinçlere sıcak su, tuz, şekeri, limon suyunu ekleyip karıştırıyoruz.
Ağzı kapalı biçimde evvel yüksek ateşte akabinde pilav göz göz olunca orta ateşe alıyoruz. Yaklaşık 10 dakika suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Demlenen pilavımız yemeye hazır
Pirinç Pilavı (Lapa Pilava Son) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst