AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Pirinç Pilavı Kıymalı Karnıbahar Ve Salata

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Kıymalı Karnıbahar tarifi
Pirinç pilavı
Karışık salata
Pirinç pilavı için;
2 su bardağı pirinç
1 tavuk bulyon
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
4 buçuk su bardağı su ve tuz
Kıymalı karnıbahar tarifi;
150 gr kıyma
Bir orta boy karnabahar
1 kapya biber 1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber, pul biber
Önce pirinç pilavımızı yapalım. Tencereye sıvı yağı alalım altını yakın ve 2 su bardağı pirinci ılık su ile yıkayın yağ kızınca pirinci içine alın iyice kavurun. Sonra bulyonu atın ve suyunu ekleyin en son iki damla limon suyu, isteğe bağlı, tuzunu koyun kapağını kapatın kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun herkese.

Kıymalı karnıbahar tarifi içn önce karnabahar i iri iri doğrayın bir yemek kaşığı tuz ve yarım limon suyu sıkıp haşlayalım. Karnabahar haşlanırken diğer malzemeleri hazırlayalım. İki yemek kaşığı yağı tencereye alın ve kıymayı koyun kıyma suyunu çekene kadar soğanı ve kapya biberi yemeklik doğrayıp tencereye ekleyin birlikte biraz kavurun. Sonra bir yemek kaşığı domates salçasını ekleyin karıştırın haşlanan karnabaharları da ekleyin. İki su bardağı su ve baharatlarını ekleyin kapağını kapatın ve yarım saat öyle kısık ateşte pişirin. Biz çok sevdik umarım sizde seversiniz.
 
Geri
Üst