- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 264.936
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Pirinç neden kırmızı olur?
Kırmızı pirincin içerisinde antosianin adı verilen bir madde bulunmaktadır. Bu madde sayesinde insan vücudu için zararlı olan birçok maddenin vücuttan atılması da hız kazanmaktadır.Kırmızı pirinç nerede bulunur?
Uçuk kahverengi ile kırmızı arası bir rengi bulunan, kızıl pirinç olarak da anılan bu özel pirincin ana vatanı Himalayalar. Ülkemizde ise ona ulaşmanın en kolay yolu doğal ürün satışı yapan online alışveriş siteleri, büyük marketler ya da güvenilir büyük aktarlar.Çömlek çatlatan kızıl pirinç nedir?
Sadece Bolu’da, Beypazarı ve Nallıhan bölgesinde az miktarda yetiştirilen ve kendine has lezzeti olan bu pirinç bol su çekerek çok genişlemesinden dolayı yapım hatası veya kullanımdan dolayı çatlakları olan çömlekleri patlattığı için “çömlek çatlatan” olarak bilinirmiş.
Basmati pirinç farkı nedir?
Basmati pirincinin en önemli farkı ise pişerken kendi boyutunun iki katına çıkabilen bir tür olmasıdır. Bu iki pirinç de ülkemizde en çok tüketilen pirinç türü olan baldoya kıyasla daha sağlıklıdır. Bunun sebebi ise glisemik indekslerinin daha düşük olmasıdır.Diyette basmati yenir mi?
pişirmesi deseniz normal pirinçten hiç bir farkı yok. ayrıca glisemik endeksi de sadece 58. diyet yapanlar ve sporcular için biçilmiş kaftan.Kırmızı çizgili pirinç nedir?
Eskilerden veya çocukluğundan bu pirinç türüne aşina olanların bir nostalji ürünü olarak sıklıkla talep ettikleri kırmızı çizgili, pembeli, kırmızı pirinç; yöremizde ve Türkiye’nin çeltik yetiştirilen bir kaç bölgesinde yetişen lezzetli bir pirinç türüdür.
İşte kırımızı pirincin faydaları: -Kırmızı pirincin içinde bulunan antosianin maddesi vücutta bulunan zehirli maddelerin atılmasını sağlar. -Şeker hastalığı, kalp ve sindirim sağlığı için yararlıdır. -Kolesterol seviyesinin dengede durmasını sağlar. Kötü huylu kolesterolün iyileşmesine yardım eder.