Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Pirinc kekinin icinde ne var?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Pirinç kekinin içinde ne var?​

Pirinç keki, su, nişasta ve Kore acılı biber salçası içeriyor. Tarifi zenginleştirmek için içerisine, kimchi, lahana, yeşil soğan, yumurta gibi şeyler de eklenebiliyor. Asya ve Kore marketlerinde hazır olarak bulabilirsiniz….Malzemeler:
- 2 Su bardağı pirinç unu.
- 3/4 Su bardağı su.
- Tuz.
- Susam yağı

Pirinç keki nerede kullanılır?​

Tteokbokki yemeğinin olmazsa olmazı olan pirinç keki, Türklerin bilmediği bir tat. Ancak Güney Kore’de çokça tüketilen bir besindir. Pirinç keki doyurucu olması ve hem tatlı hem de tuzlu tarifler arasında yer almasıyla Korelilerin vazgeçilmezleri arasındadır.

Pirinç keki nerede bulunur?​

Pirinç keki nerede bulunur?
Getir.

Acı soslu pirinç keki nasıl yapılır?​

Acı soslu pirinç keki nasıl yapılır?
Acılı Pirinç Keki (Tteokbokki) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pirinç unumuza kaynar suyumuzu yavaş yavaş ekleyip spatula yardımıyla karıştıralım.
- Hamurumuzu streç film veya kapak yardımıyla hafif açıklık kalacak şekilde kapatıp mikrodalga fırında 2 dakika boyunca pişirelim.
- Hamurumuzu spatula yardımıyla ezip yoğuralım.

Pirinç keki dolapta kaç gün saklanır?​

Pirinç keklerini buzdolabında 2-3 gün, buzlukta 3-4 ay boyunca saklayabilirsiniz. Keklerin yapışmaması için hafif yağlamayı unutmayalım. Hamurunuz yeterli yumuşaklığa, esnekliğe ulaşmazsa tencereye hamur kabınızı geçmeyecek kadar kaynar su koyup 15 dakika daha pişirebilirsiniz.

Pirinç keki neden öldürür?​

BOĞULMA RİSKİ ÇOK YÜKSEK Pirincin un haline getirilmesiyle hazırlanan ve yapışkan kıvamı nedeniyle boğulma riski oluşturan Mochi, her sene yeni yıl tatilinde Japonya’da yüksek miktarda tüketiliyor.

Pirinç keki sade yenir mi?​

Pirinç keki sade yenir mi?
Genellikle sirke ile batırılarak yenir, ancak şekerli tatlı olarak da yenebilir. Pastil, kıyılmış sığır eti, tavuk veya muz yapraklarına sarılmış balık içeren paketlenmiş bir pirinç yemeğidir. Puso, çeşitli tasarımlardaki dokuma poşetlerin içinde pişirilen yapışkan pirinçten yapılan yaygın bir pirinç kek sınıfıdır.

Tteokbokki Türkiyede nerede satılır?​

Tteokbokki Türkiyede nerede satılır?
Popüler Marka ve Mağazalar
- Penti.
- Mango.
- Vivense.
- Watsons.
- English Home.
- Bershka.
- Stradivarius.
- Bellona.

Pirinç keki nasıl yapılır?​

Acılı Pirinç Keki Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pirinç ununa kaynar suyu yavaş yavaş ekleyelim.
- Hamuru ısıya dayanıklı streç veya kapak yardımıyla hafif açıklık kalacak şekilde kapatalım.
- Hamuru spatula yardımıyla ezelim.
- Tezgaha susam yağı veya çiçek yağı dökelim.
- Hamura şekil vermek için hamuru silindir hale getirelim.

Tteokbokki sosu nasıl yapılır?​

Bir kasenin içerisine esmer şeker, bal, soya sosu, goghujang ve ince kıyılmış sarımsağı ekleyip karıştırın. Wok tavaya 2.5 bardak balık suyu veya suyu dökün. Yüksek ateşte kaynaması için bekletin. Su kaynamaya başladığında, hazırladığınız sos karışımı ekleyin ve karıştırın.

Kore pirinç topları nasıl yapılır?​

Kore pirinç topları nasıl yapılır?
Haşlanan pirincin içerisine 4 yemek kaşığı susam yağı ve 2 yemek kaşığı susamı ekleyip karıştırıyoruz. 1 adet yosunu 4 parçaya bölüyoruz ve tavada yosun yapraklarını arkalı önlü 1 dakika ısıtıyoruz. Daha sonra kıtır olan yarakları elimiz ile ovuşturuyoruz.

Pirinç keki dondurucuda nasıl saklanır?​

Pirinç keki dondurucuda nasıl saklanır?
Kullanacağınız miktardaki pirinç kekini paketten çıkarıp, çözdürün ve doğrudan yemeklerinize katın. Kalan pirinç keklerini derin dondurucuda son tüketim tarihine kadar saklamaya devam edebilirsiniz. Buzdolabı için raf ömrü yaklaşık 1 haftadır.

Japon pirinç keki nasıl yapılır?​

Bir karıştırma kabına pirinç unu, pudra şekeri ve mısır nişastasını aktarıp karıştırın. Ardından üzerine azar azar suyu ilave edip güzelce karıştırın. Tüm malzemeler güzelce harmanlandıktan sonra 5-10 dakika dinlenmeye bırakın. O dinlenirken bir tencerede su kaynatın.

Pirinç keki nasıl pişirilir?​

 
Pirinç keki pişirme işlemi oldukça basit ve lezzetli bir süreçtir. İşte pirinç keki nasıl pişirilir adımları:

1. **Pirinç Unu ve Su Karışımı:** Pirinç ununu bir karıştırma kabına alın ve üzerine yavaş yavaş su ekleyerek spatula yardımıyla karıştırın. Karışım homojen bir kıvam alana kadar iyice karıştırın.

2. **Mikrodalga Fırında Pişirme:** Hazırladığınız hamuru streç film veya kapağını kapatıp mikrodalga fırında 2 dakika boyunca pişirin. Bu süre hamurun pişmesi için yeterli olacaktır.

3. **Hamurun Yoğrulması:** Pişirdiğiniz hamuru spatula yardımıyla ezin ve yoğurun. Bu sayede hamurun kıvamı daha iyi olacaktır.

4. **Şekil Verme:** Tezgahta susam yağı veya çiçek yağı dökerek hamura şekil verin. Hamuru silindir hale getirerek ya da istediğiniz şekilde şekillendirin.

5. **Servis ve Tüketim:** Pirinç keki hazır hale geldiğinde isteğinize göre acı sos veya diğer malzemelerle servis yapabilirsiniz. Genellikle tüm adımlar bu şekilde sıralanarak pirinç keki hazırlanıp pişirilir.

Pirinç keki hazırlarken tarife ve malzemelere göre farklı pişirme yöntemleri de uygulanabilir. Ancak genel olarak bu adımları takip ederek lezzetli bir pirinç keki elde edebilirsiniz. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst