AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Pirelli Turkiyede nerede uretiliyor?

Editör

Yeni Üye

Pirelli Türkiyede nerede üretiliyor?​

Pirelli hangi ülkenin? Pirelli lastik üretim yeri, İtalya’dır. Türkiye Kocaeli’nde de üretim fabrikası bulunmaktadır.

Pirelli Türkiye fabrikası ne zaman kuruldu?​

140 yıllık geçmişiyle dünyanın önde gelen sanayi gruplarından olan Pirelli Grubu, 2010 yılında Türkiye’deki 50. yılını kutlamıştır. 1960 yılının Mayıs ayında ilk Türk lastik fabrikası olarak kurulan Türk Pirelli Lastikleri A.Ş. 1962 yılında İzmit fabrikasında ürettiği ilk yerli üretim lastiğini yollarla buluşturmuştur.

Pirelli sahibi nereli?​

Pirelli sahibi nereli?
Pirelli kimindir sorusunun cevabı dolayısıyla Çinli şirket ChemChina oluyor. Milan’da bulunan İtalyan merkezli bir holding olan Camfin şirketi başlıca otomotiv, emlak, enerji ve çevre sektörlerine yatırım yapıyor.

Pirelli nerede üretiliyor?​

Pirelli nerede üretiliyor?
Pirelli lastik üretim yeri, İtalya’dır. Formula lastikleri nerede üretiliyor? Formula lastik üretim yeri, Türkiye’dir.

Pirelli Türkiye’de üretiliyor mu?​

Formula 1’in resmi lastik tedarikçisi olan Pirelli, yarışlarda kullanılmak üzere tüm F1 lastiklerini de İzmit’te üretiyor. Pirelli Grubu içerisinde önemli bir üretim üssü olan İzmit Fabrikası, Türkiye’den yapılan toplam ihracatın yaklaşık yüzde 40’ını gerçekleştiriyor.

Pirelli Türk mü?​

Pirelli, 1872 yılında Giovanni Battista Pirelli tarafından Milano’da, plastik üreticisi olarak kurulmuş, uluslararası arenada faaliyet gösteren lastik firmasıdır.

Pirelli Türkiye Genel müdür?​

Pirelli Türkiye Genel müdür?
Türkiye’de 55 yılı bulan üretim geçmişi ile Türkiye ekonomisine önemli katkılarda bulunan Pirelli’de Otomobil Lastikleri CEO’luğuna Gian Paolo Gatti Comini atandı. Yaklaşık 30 yıldır Pirelli Grubu’nda çeşitli görevlerde bulunan Gian Paolo Gatti Comini yeni görevine Ocak itibariyle başladı.

Pirelli kim aldı?​

Pirelli kim aldı?
Premium lastik segmentinin lideri Pirelli Otomobil Lastikleri’nde CEO’luğa Gian Paolo Gatti Comini getirildi. Türkiye’de 55 yılı bulan üretim geçmişi ile Türkiye ekonomisine önemli katkılarda bulunan Pirelli’de Otomobil Lastikleri CEO’luğuna Gian Paolo Gatti Comini atandı.
Pirelli kim?​
Pirelli, 1872 yılında Giovanni Battista Pirelli tarafından Milano’da, plastik üreticisi olarak kurulmuş, uluslararası arenada faaliyet gösteren lastik firmasıdır. Lastik sektöründe Pirelli, ciro anlamında dünyanın 5. en büyük markasıdır.

Pirelli lastikleri, İtalya merkezli bir şirket olan Pirelli & C. S.p.A. tarafından üretilmektedir. Türkiye'de ise Kocaeli şehrinde bulunan fabrikada üretim yapılmaktadır. Pirelli Grubu'nun Türkiye'deki faaliyetleri, 1960 yılında İzmit'te ilk Türk lastik fabrikası olarak kurulan Türk Pirelli Lastikleri A.Ş. ile başlamıştır. İzmit fabrikasında 1962 yılında üretilen ilk yerli üretim lastik, Türkiye'deki yollarda kullanılmıştır.

Pirelli'nin sahibi ise İtalyan merkezli bir holding olan ChemChina'dır. ChemChina, Milan'da bulunan Camfin şirketine bağlı bir şirkettir ve otomotiv, emlak, enerji ve çevre sektörlerine yatırım yapmaktadır.

Pirelli'nin Formula 1 lastikleri Türkiye'de üretilmektedir. İzmit fabrikası, Pirelli için önemli bir üretim üssüdür ve Formula 1 lastiklerinin yanı sıra çeşitli lastiklerin üretimini gerçekleştirmektedir.

Pirelli'nin Türkiye Genel Müdürü ise Otomobil Lastikleri CEO'luğuna Gian Paolo Gatti Comini atanmıştır. Gian Paolo Gatti Comini, Pirelli Grubu'nda yaklaşık 30 yıldır çeşitli görevlerde bulunmuş ve 2022 yılı itibariyle bu göreve başlamıştır.

Son olarak, Pirelli 1872 yılında Giovanni Battista Pirelli tarafından Milano'da kurulan bir şirkettir. Plastik üreticisi olarak faaliyete başlayan şirket, şu anda uluslararası arenada faaliyet gösteren önemli bir lastik firmasıdır. Pirelli, lastik sektöründe dünya çapında ciro anlamında önemli bir marka olup, dünyanın 5. en büyük markasıdır.

Geri