- Konu Yazar
- #1
Pircikli Pilav nasıl yapılır
Pircikli Pilav hazırlanışı
Pircikli Pilav malzemeleri:
2 su bardağı amerikan pirinc
3 su bardağı sıcak tavuk suyu
1 adet iri tavuk goğsu
2 adet soğan
2 adet havuc
12 cay bardağı sıvı yağ
1 corba kaşığı tereyağı
23 diş sarımsak
50 gr badem
tuz, karabiber
Pircikli Pilav hazırlanışı:
Tavuk goğsu yıkanarak sarımsak ve tuz ile birlikte uzerine kadar cıkacak suda haşlanır Bademler sıcak suda bekletilerek kabukları soyulur Daha sonra tavuk eti kemiklerinden ayrılarak kup şeklinde doğranır
Diğer tarafta pirinc sıcak suya yatırılarak bir corba kaşığı tuz ilave edilerek 1 saat kadar bekletilir Daha sonra bol su ile yıkanarak suzulur Soğanlar kucuk kucuk doğranarak, kibrit copu şeklinde doğranmış havuc ve kabuğu soyulmuş bademlerle birlikte sıvı yağda 56 dakika kadar kavrulur Tencereyi ateşten alarak karışımın uzerine doğranmış tavuk etleri ilave edilip karıştırılır
Pirincler bir tencereye boşaltılıp uzerine sıcak tavuk suyu dokulur Once 2 dakika harlı ateşte sonra kısık ateşte pilav pişirilir Pilav piştikten sonra uzerine yağlı kağıt kapatılarak 15 dakika kadar demlenmeye bırakılır Genişce bir servis tabağına tencere ters cevrilerek şekli bozulmayacak bir bicimde pilav boşaltılır Uzerine de hazırlanan tavuklu karışım dokulerek suslenir Afiyet olsun
imagespirciklipilavtarifiresimli5ad40b81c1e1c
Pircikli Pilav hazırlanışı
Pircikli Pilav malzemeleri:
2 su bardağı amerikan pirinc
3 su bardağı sıcak tavuk suyu
1 adet iri tavuk goğsu
2 adet soğan
2 adet havuc
12 cay bardağı sıvı yağ
1 corba kaşığı tereyağı
23 diş sarımsak
50 gr badem
tuz, karabiber
Pircikli Pilav hazırlanışı:
Tavuk goğsu yıkanarak sarımsak ve tuz ile birlikte uzerine kadar cıkacak suda haşlanır Bademler sıcak suda bekletilerek kabukları soyulur Daha sonra tavuk eti kemiklerinden ayrılarak kup şeklinde doğranır
Diğer tarafta pirinc sıcak suya yatırılarak bir corba kaşığı tuz ilave edilerek 1 saat kadar bekletilir Daha sonra bol su ile yıkanarak suzulur Soğanlar kucuk kucuk doğranarak, kibrit copu şeklinde doğranmış havuc ve kabuğu soyulmuş bademlerle birlikte sıvı yağda 56 dakika kadar kavrulur Tencereyi ateşten alarak karışımın uzerine doğranmış tavuk etleri ilave edilip karıştırılır
Pirincler bir tencereye boşaltılıp uzerine sıcak tavuk suyu dokulur Once 2 dakika harlı ateşte sonra kısık ateşte pilav pişirilir Pilav piştikten sonra uzerine yağlı kağıt kapatılarak 15 dakika kadar demlenmeye bırakılır Genişce bir servis tabağına tencere ters cevrilerek şekli bozulmayacak bir bicimde pilav boşaltılır Uzerine de hazırlanan tavuklu karışım dokulerek suslenir Afiyet olsun
imagespirciklipilavtarifiresimli5ad40b81c1e1c