Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Pircikli Pilav Tarifi Resimli

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Pircikli Pilav nasıl yapılır
Pircikli Pilav hazırlanışı







Pircikli Pilav malzemeleri:

2 su bardağı amerikan pirinc
3 su bardağı sıcak tavuk suyu
1 adet iri tavuk goğsu
2 adet soğan
2 adet havuc
12 cay bardağı sıvı yağ
1 corba kaşığı tereyağı
23 diş sarımsak
50 gr badem
tuz, karabiber


Pircikli Pilav hazırlanışı:

Tavuk goğsu yıkanarak sarımsak ve tuz ile birlikte uzerine kadar cıkacak suda haşlanır Bademler sıcak suda bekletilerek kabukları soyulur Daha sonra tavuk eti kemiklerinden ayrılarak kup şeklinde doğranır

Diğer tarafta pirinc sıcak suya yatırılarak bir corba kaşığı tuz ilave edilerek 1 saat kadar bekletilir Daha sonra bol su ile yıkanarak suzulur Soğanlar kucuk kucuk doğranarak, kibrit copu şeklinde doğranmış havuc ve kabuğu soyulmuş bademlerle birlikte sıvı yağda 56 dakika kadar kavrulur Tencereyi ateşten alarak karışımın uzerine doğranmış tavuk etleri ilave edilip karıştırılır

Pirincler bir tencereye boşaltılıp uzerine sıcak tavuk suyu dokulur Once 2 dakika harlı ateşte sonra kısık ateşte pilav pişirilir Pilav piştikten sonra uzerine yağlı kağıt kapatılarak 15 dakika kadar demlenmeye bırakılır Genişce bir servis tabağına tencere ters cevrilerek şekli bozulmayacak bir bicimde pilav boşaltılır Uzerine de hazırlanan tavuklu karışım dokulerek suslenir Afiyet olsun


imagespirciklipilavtarifiresimli5ad40b81c1e1c
 
Geri
Üst