- Konu Yazar
- #1
Pırasalı Mücver Tanımı İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1 kg kadar pırasa
Yarım bağ maydanoz
5 diş sarımsak
2 adet kuru soğan
2 adet havuç
1 su bardağı sağlıklı un
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kuru fesleğen
Pırasalı Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce pırasa ince doğrayıp tavaya 3 kasık yağı koyup kavurmaya başlayın.
İçerisine kuru soğan (ufak doğranmış) ve sarımsak ile havuç rendesini koyup kavurun.
Ardından bi kapta yumurta baharatlar tuz maydanozu karıştırın.
Kavurma süreci bitince biraz soğusun.
Yumurtalı kaba pırasa karışımını ekleyip un ve kabartma tozunu da katıp uygunca karıştırın.Tavanız yapışmaz ise hiç yağa gerek yok.
Kaşık ile tavaya koyun düzeltin.
Ben balık tavasında üzeri kapalı kısık ateşte pişirdim. Hafif ve besleyici oldu. Sağlıklı un dışında olağan un ile de yapabilirsiniz.
Pırasalı Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yumurta
1 kg kadar pırasa
Yarım bağ maydanoz
5 diş sarımsak
2 adet kuru soğan
2 adet havuç
1 su bardağı sağlıklı un
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kuru fesleğen
Pırasalı Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce pırasa ince doğrayıp tavaya 3 kasık yağı koyup kavurmaya başlayın.
İçerisine kuru soğan (ufak doğranmış) ve sarımsak ile havuç rendesini koyup kavurun.
Ardından bi kapta yumurta baharatlar tuz maydanozu karıştırın.
Kavurma süreci bitince biraz soğusun.
Yumurtalı kaba pırasa karışımını ekleyip un ve kabartma tozunu da katıp uygunca karıştırın.Tavanız yapışmaz ise hiç yağa gerek yok.
Kaşık ile tavaya koyun düzeltin.
Ben balık tavasında üzeri kapalı kısık ateşte pişirdim. Hafif ve besleyici oldu. Sağlıklı un dışında olağan un ile de yapabilirsiniz.
Pırasalı Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı