Pırasalı Mücver Tanımı İçin Malzemeler
2 kısım pırasa (250 gr)
1 adet havuç
2 kol taze soğan yeşil dalı
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı dolusu yoğurt (125 gr)
4,5 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 demet maydanoz
1 çay kaşığı pul biber
Karabiber
Tuz
Not: Şayet fırında yapmak isterseniz yarım çay bardağı sıvı yağ eklenecek
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Pırasalı Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pırasayı çok ince formda doğrayıp yıkayalım. Havucu rendeleyelim, yeşil soğan ve maydanozu da ince kıyalım karıştırma kabına alalım.
Diğer gereçleri de ekleyip güzelce kıvam alacak formda karıştıralım mücver harcımız hazırdır.
Mücver bol sıvı yağ da kızarması gerekir onun için tavaya sıvı yağını alalım ısınınca bir kaşık harçtan dökelim üzerini düzeltelim.
Kızarınca öbür yüzünü çevirip, kızartarak havlu kağıt üzerine alalım.
Hepsini bu türlü yaparak harcı bitirelim. Pırasalı mücver servise hazırdır. Afiyet olsun.
Pırasalı Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 kısım pırasa (250 gr)
1 adet havuç
2 kol taze soğan yeşil dalı
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı dolusu yoğurt (125 gr)
4,5 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 demet maydanoz
1 çay kaşığı pul biber
Karabiber
Tuz
Not: Şayet fırında yapmak isterseniz yarım çay bardağı sıvı yağ eklenecek
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Pırasalı Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pırasayı çok ince formda doğrayıp yıkayalım. Havucu rendeleyelim, yeşil soğan ve maydanozu da ince kıyalım karıştırma kabına alalım.
Diğer gereçleri de ekleyip güzelce kıvam alacak formda karıştıralım mücver harcımız hazırdır.
Mücver bol sıvı yağ da kızarması gerekir onun için tavaya sıvı yağını alalım ısınınca bir kaşık harçtan dökelim üzerini düzeltelim.
Kızarınca öbür yüzünü çevirip, kızartarak havlu kağıt üzerine alalım.
Hepsini bu türlü yaparak harcı bitirelim. Pırasalı mücver servise hazırdır. Afiyet olsun.
Pırasalı Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı