Pırasalı Mücver Tanımı İçin Malzemeler
2 adet pırasa
2 adet taze soğan
3 adet yumurta
Yarım çay bardağı süt
5 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı sarımsak tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı kuru maydanoz (Tazede olabilir)
1 yemek kaşığı kuru dereotu (Tazede olabilir)
Kızartmak için;
Yaklaşık 1 çay bardağı sıvı yağ
Pırasalı Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel pırasamızı ve taze soğanımızı yıkayıp doğruyoruz.
Ardından tüm gereçlerle birlikte karıştırıyoruz.
Tavamızda sıvı yağımızı kızdırıp karışımımızdan birer kaşık yağımıza koyup kızartıyoruz.
Bu süreci bitirdikten sonra pırasalı mücverimiz servise hazır. Afiyetler olsun.
Pırasalı Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet pırasa
2 adet taze soğan
3 adet yumurta
Yarım çay bardağı süt
5 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı sarımsak tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı kuru maydanoz (Tazede olabilir)
1 yemek kaşığı kuru dereotu (Tazede olabilir)
Kızartmak için;
Yaklaşık 1 çay bardağı sıvı yağ
Pırasalı Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel pırasamızı ve taze soğanımızı yıkayıp doğruyoruz.
Ardından tüm gereçlerle birlikte karıştırıyoruz.
Tavamızda sıvı yağımızı kızdırıp karışımımızdan birer kaşık yağımıza koyup kızartıyoruz.
Bu süreci bitirdikten sonra pırasalı mücverimiz servise hazır. Afiyetler olsun.
Pırasalı Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı