- Konu Yazar
- #1
Pırasalı Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler
Harcı için;
3 adet yufka
1 adet orta boy soğan
3 dal pırasa
1 adet büyük boy havuç
2 demet ıspanak
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı beyaz peynir
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı zerdeçal
Sosu için;
2 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı zeytinyağı
4 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay kaşığı tuz
Pırasalı Ispanaklı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yemeklik doğradığımız soğanı ve diklemesine dörde kesip ince ince kıydığımız pırasaları zeytinyağında 2 dakika kadar kavuralım.
Kabuğunu soyup rendelediğimiz havuçları da tavaya alıp soğanlar pembeleşinceye kadar ara ara karıştırarak kavurmaya devam edelim.
Güzelce yıkayıp doğradığımız ıspanakları da ilave edip ıspanaklar sönünceye kadar pişirelim.
Karışıma tuzu ve baharatları ilave edip ocağın altını kapatalım ve harcı soğuması için kenara alalım.
3 yufkayı üst üste koyup önce ikiye, sonra dörde ve sekize olmak üzere toplamda 3 yufkadan 24 parça olacak şekilde üçgen şeklinde keselim ve kestiğimiz yufkaları üst üste dizelim.
Bir kapta sos malzemelerinin tamamını homojen oluncaya dek çırpalım.
Soğuyan harcımıza 1 su bardağı peyniri ilave edip karıştıralım.
Yufkaların üzerini sos ile güzelce ıslatalım ve büyük kenarına harcımıza uzunlamasına yayarak kenarlarını içine kıvırıp saralım ve tepsiye dizelim.
Böreklerin üzerini kürdanla deldikten sonra kalan sosu üzerlerine gezdirelim.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında böreklerin üstü kızarıncaya kadar yaklaşık 30-35 dk kadar pişirelim.Afiyet olsun
Pırasalı Ispanaklı Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Harcı için;
3 adet yufka
1 adet orta boy soğan
3 dal pırasa
1 adet büyük boy havuç
2 demet ıspanak
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı beyaz peynir
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı zerdeçal
Sosu için;
2 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı zeytinyağı
4 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay kaşığı tuz
Pırasalı Ispanaklı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yemeklik doğradığımız soğanı ve diklemesine dörde kesip ince ince kıydığımız pırasaları zeytinyağında 2 dakika kadar kavuralım.
Kabuğunu soyup rendelediğimiz havuçları da tavaya alıp soğanlar pembeleşinceye kadar ara ara karıştırarak kavurmaya devam edelim.
Güzelce yıkayıp doğradığımız ıspanakları da ilave edip ıspanaklar sönünceye kadar pişirelim.
Karışıma tuzu ve baharatları ilave edip ocağın altını kapatalım ve harcı soğuması için kenara alalım.
3 yufkayı üst üste koyup önce ikiye, sonra dörde ve sekize olmak üzere toplamda 3 yufkadan 24 parça olacak şekilde üçgen şeklinde keselim ve kestiğimiz yufkaları üst üste dizelim.
Bir kapta sos malzemelerinin tamamını homojen oluncaya dek çırpalım.
Soğuyan harcımıza 1 su bardağı peyniri ilave edip karıştıralım.
Yufkaların üzerini sos ile güzelce ıslatalım ve büyük kenarına harcımıza uzunlamasına yayarak kenarlarını içine kıvırıp saralım ve tepsiye dizelim.
Böreklerin üzerini kürdanla deldikten sonra kalan sosu üzerlerine gezdirelim.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında böreklerin üstü kızarıncaya kadar yaklaşık 30-35 dk kadar pişirelim.Afiyet olsun
Pırasalı Ispanaklı Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı