Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Pırasalı Havuçlu Gül Böreği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Pırasalı Havuçlu Gül Böreği Tanımı İçin Malzemeler
6 yufka
İç harcı için;
1 kilo pırasa
2 tane havuç
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Acı pul biber
Sosu için;
1 tane yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
1 adet sade soda
Üzeri için;
Çörek otu
Susam

Pırasalı Havuçlu Gül Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pırasaları yıkayıp, yemeklik doğrayıp, tencereye alıyoruz yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz.
Sonra rendelediğimiz havuçları ekleyip, kavuruyoruz.
Tuz, karabiber ve pul biber ekleyip, altını kapatıyoruz.
Yufkayı açıp üzerine hazırladığımız sosu kaşıkla gezdiriyoruz.
Pırasalı harcımızdan serpiştiriyoruz yufkanın her yerine sonra rulo olarak sarıyoruz.
Diğer yufkalara da birebir süreci uygulayıp, gül formunu veriyoruz.
Tüm yufkalar bitince kalan sosu böreğin üzerine döküp, çekmesini bekliyoruz.
Çörek otu serpip, 180 derece evvelden ısınmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirip, sıcak servis ediyoruz.
Pırasalı Havuçlu Gül Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst