Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Pırasalı Havuçlu Börek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Pırasalı Havuçlu Börek Tanımı İçin Malzemeler

İç harcı için;
1 kg pırasa
3 orta uzunluk havuç
5 adet yufka
Tuz
Karabiber
Sosu için;
1 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı su
1 yemek kaşığı tepeleme un
Sıvıyağ
Üzerine ;
2 adet yumurta sarısı
Susam çörekotu

Pırasalı Havuçlu Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Temizlenen pırasalar ince ince doğranır ,havuçlar rendelenir.
Tencerede suyu çekene kadar kavrulur.
Tuz ,karabiber eklenir.
Sos materyalleri bir kaba alınır karıştırılır.
1 yufka tezgaha serilir .
Sos sürdükten sonra kenarından 1/4 oranında katlanır.
Katlanan kısma iç harcı konur sağ ve sol kenardan iki parmak katlanır.
Ön taraftan rulo yapılarak sarılıp 15-20 cm uzunluğunda kesilerek yağlı kağıt üzerine serilir.
Yumurta sarısı sürülerek 200 derecede 40-45 dakika pişirilir.
Pırasalı Havuçlu Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst