Pırasalı Börek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Pırasalı Börek Tanımı İçin Malzemeler
1 kg yufka
Sosu için;
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı ılık su
Bir fiske tuz
İç harcı için;
4-5 sap pırasa
İsteğe bağlı peynir
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
Çörek otu ve susam

Pırasalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İç harcını hazırlayalım. Sos gereçlerini bir kaba alıp homojen bir kıvam alana kadar bir çatal yardımıyla karıştıralım.
Sonra yufkalarımız dan bir tane alıp tezgahımızın üstüne alalım.
Hazırladığımız sostan 4 yemek kaşığı yufkamızın üstüne sürelim ve eşit ölçüde yayalım.
İç harcımızdan göz kararı alıp yufkamızın içine koyalım ve yufkamızı dilediğimiz halde yuvarlayalım. ( gül üzere yapabilir yada yuvarlak bir biçim de verebilirsiniz ) bu biçimde başka yufkalarımızı ( bir adet yufka ayıralım ) da yapıp tepsimize yada borcamımıza alalım
. En son ayırdığımız yufkayı tepsiye koyduğumuz böreklerimizin üstüne güzelce örtelim.
Yumurta sarısını sürelim, çörek otu ve susamı da üstüne serpiştirelim.
Önceden ısıttığımız 200 derece fırında 35 dk pişirelim ve biraz dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz. İşte bu kadar. Herkese afiyet olsun.
Pırasalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst