- Konu Yazar
- #1
Pırasalı Börek Tanımı İçin Materyaller
Yarım kilo pırasa
250 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pulbiber
Hamur için;
1 kilo un
Tuz
Yarım paket kabartma tozu
Su (Yumuşak bir hamur olacak)
Ortalarına sürmek için;
1 çay bardağı sıvı yağ
Pırasalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Böreğimizi yapmaya hamur ile başlayalım.
Un ,tuz ,su ve kabartma tozunu karıştırıp yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamuru yarım saat dinlendirin.
O ortada iç harcını hazırlayalım. Pırasaları yıkayıp ince doğrayalım .
Kuru soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağı tavaya alıp kavuralım .
Akabinde kıymayı ekleyip karıştıralım.
Salçayı da ekleyip karıştırdıktan sonra pırasayı ekleyelim .
Tuz ve baharatları ekleyip bir müddet kavurup ocaktan alalım soğusun.
Hamuru küçük bezeler yapalım.
Tabak büyüklüğünde açıp üzerini sıvı yağ ile yağlayalım 4 kat olacak halde üst üste koyalım .
Yağlı bezeleri birinci 4 bezeyi tepsiyi yağlayıp yerleştirelim .
Tepsinin içinde elimizle büyütelim içine pırasalı harcı koyalım başka 4 bezeyede birebir süreci uygulayın.
Üzerine birşey sürmeye gerek yok yağlı oldukları için böreğimizi kesip 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz .
Fırından çıkınca üzerini pak bir bezle örtüp dinlendirelim çok lezzetli bir tanım.
Pırasalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Yarım kilo pırasa
250 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pulbiber
Hamur için;
1 kilo un
Tuz
Yarım paket kabartma tozu
Su (Yumuşak bir hamur olacak)
Ortalarına sürmek için;
1 çay bardağı sıvı yağ
Pırasalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Böreğimizi yapmaya hamur ile başlayalım.
Un ,tuz ,su ve kabartma tozunu karıştırıp yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamuru yarım saat dinlendirin.
O ortada iç harcını hazırlayalım. Pırasaları yıkayıp ince doğrayalım .
Kuru soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağı tavaya alıp kavuralım .
Akabinde kıymayı ekleyip karıştıralım.
Salçayı da ekleyip karıştırdıktan sonra pırasayı ekleyelim .
Tuz ve baharatları ekleyip bir müddet kavurup ocaktan alalım soğusun.
Hamuru küçük bezeler yapalım.
Tabak büyüklüğünde açıp üzerini sıvı yağ ile yağlayalım 4 kat olacak halde üst üste koyalım .
Yağlı bezeleri birinci 4 bezeyi tepsiyi yağlayıp yerleştirelim .
Tepsinin içinde elimizle büyütelim içine pırasalı harcı koyalım başka 4 bezeyede birebir süreci uygulayın.
Üzerine birşey sürmeye gerek yok yağlı oldukları için böreğimizi kesip 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz .
Fırından çıkınca üzerini pak bir bezle örtüp dinlendirelim çok lezzetli bir tanım.
Pırasalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı