- Konu Yazar
- #1
Pırasalı Börek Tanımı İçin Malzemeler
5 adet yufka
1 kilo pırasa
250 gr kıyma
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
İç harç
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
Üzeri için
Susam
Çörek otu
Pırasalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak kıymayı az sıvı yağ da kavuralım.
Ardından rendelediğimiz havuçları ek edelim 2 dakika daha soteleyelim.
Pırasaları ek edip baharatları ek edelim karıştıralım kapağını örtüp pırasaların suyunu çekmesini bekleyelim suyunu çeken pırasalar iç harcı artık olmuş demektir ocaktan alalım.
Başka bir kapta yumurta süt sıvı yağ çırpalım.
Yufkaları üçgen biçiminde keselim birinci olarak hazırladığımız sosdan sürelim.
Daha sonra iç harcı koyup sigara böreğinden geniş olacak halinde saralım.
Daha sonra yağlı kağıt serilmiş tepsimize dizelim.
Üzerine artan sosu sürüp susam yada çörek otu serpelim.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz. Sıcak servis yapalım afiyet olsun.
Pırasalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
5 adet yufka
1 kilo pırasa
250 gr kıyma
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
İç harç
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
Üzeri için
Susam
Çörek otu
Pırasalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak kıymayı az sıvı yağ da kavuralım.
Ardından rendelediğimiz havuçları ek edelim 2 dakika daha soteleyelim.
Pırasaları ek edip baharatları ek edelim karıştıralım kapağını örtüp pırasaların suyunu çekmesini bekleyelim suyunu çeken pırasalar iç harcı artık olmuş demektir ocaktan alalım.
Başka bir kapta yumurta süt sıvı yağ çırpalım.
Yufkaları üçgen biçiminde keselim birinci olarak hazırladığımız sosdan sürelim.
Daha sonra iç harcı koyup sigara böreğinden geniş olacak halinde saralım.
Daha sonra yağlı kağıt serilmiş tepsimize dizelim.
Üzerine artan sosu sürüp susam yada çörek otu serpelim.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz. Sıcak servis yapalım afiyet olsun.
Pırasalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı