- Konu Yazar
- #1
Pırasalı Börek Tanımı İçin Gereçler
1 kilo yufka
2 kilo pırasa
5 orta uzunluk havuç
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz
Harcı İçin ;
4/3 su bardağı sıvı yağ
4/3 su bardağı süt
4/3 su bardağı yoğurt (sulu kısmından )
1 oda ısısında yumurta
Dışı İçin;
Susam
Çörek otu
Pırasalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Pırasaları yıkayıp doğrayın ve yıkanan havuçları kabuklarını soyup rendeleyin.
Pırasa ve havuçları tıpkı anda tencereye alın.
Baharatları ve tuzu ekleyip kısık ateşte kapağını kapatın. Orta ara karıştırın.
Gereğince yumuşayıp piştiğine emin olduğunuzda ocağınızın altını kapatabilirsiniz.
Öbür taraftan sıvı yağ, süt yoğurt ve yumurta ile hazırladığınız harcı yufkanın üzerine güzelce yayın ( yufkanın biri için 4 yemek kaşığı kâfi oluyor).
Yufkayı tam ortadan ikiye bıçak yardımıyla ayırın.
Kesik kısma soğuyan harcı çizgi hizasında yerleştirerek yarım yufkayı rulo haline getirin ve gül yapacak halde kıvırın.
Her bir yufka için birebir süreci tekrarlayın ve kalan harcı böreklerin üzerine dökün.
En son susam ya da çörek otunu serpiştirin.
180 derece fırında altı üstü kızarıncaya kadar 20-25 dakika denetimli pişirin. Umarım beğenirsiniz. Afiyet olsun.
Pırasalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kilo yufka
2 kilo pırasa
5 orta uzunluk havuç
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz
Harcı İçin ;
4/3 su bardağı sıvı yağ
4/3 su bardağı süt
4/3 su bardağı yoğurt (sulu kısmından )
1 oda ısısında yumurta
Dışı İçin;
Susam
Çörek otu
Pırasalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Pırasaları yıkayıp doğrayın ve yıkanan havuçları kabuklarını soyup rendeleyin.
Pırasa ve havuçları tıpkı anda tencereye alın.
Baharatları ve tuzu ekleyip kısık ateşte kapağını kapatın. Orta ara karıştırın.
Gereğince yumuşayıp piştiğine emin olduğunuzda ocağınızın altını kapatabilirsiniz.
Öbür taraftan sıvı yağ, süt yoğurt ve yumurta ile hazırladığınız harcı yufkanın üzerine güzelce yayın ( yufkanın biri için 4 yemek kaşığı kâfi oluyor).
Yufkayı tam ortadan ikiye bıçak yardımıyla ayırın.
Kesik kısma soğuyan harcı çizgi hizasında yerleştirerek yarım yufkayı rulo haline getirin ve gül yapacak halde kıvırın.
Her bir yufka için birebir süreci tekrarlayın ve kalan harcı böreklerin üzerine dökün.
En son susam ya da çörek otunu serpiştirin.
180 derece fırında altı üstü kızarıncaya kadar 20-25 dakika denetimli pişirin. Umarım beğenirsiniz. Afiyet olsun.
Pırasalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı