- Konu Yazar
- #1
Pırasalı Börek Tanımı İçin Malzemeler
1 kilo pırasa
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
4 adet hazır yufka
1 tatlı kaşığı tuz
İç sosu
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
Üzeri için
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Pırasalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pırasayı ince ince doğrayın yıkayın sıvı yağ tencereye alalım sonra pırasalarımızı ekleyelim.
Daha sonra salçamızı tuzumuz ekleyelim su çekince altını kapatalım.
Daha sonra soslarımızı hazırlayalım.
Yufkalarımızı serelim üst üste ortan keselim ve hepsini üst üst alalım.
İlk iç sosumuzu sonra harcımızı kenarına koyup saralım tepsimize yuvarlak formu verelim.
Diğer yufkalara da tıpkı süreci yapıp etrafına sarın daha sonra üzeri için hazırlanan sosumuzu fırça yardımıyla sürün fırına verin ben 200 derece pişirdim 30 dk kâfi oldu. Afiyet olsun.
Pırasalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kilo pırasa
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
4 adet hazır yufka
1 tatlı kaşığı tuz
İç sosu
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
Üzeri için
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Pırasalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pırasayı ince ince doğrayın yıkayın sıvı yağ tencereye alalım sonra pırasalarımızı ekleyelim.
Daha sonra salçamızı tuzumuz ekleyelim su çekince altını kapatalım.
Daha sonra soslarımızı hazırlayalım.
Yufkalarımızı serelim üst üste ortan keselim ve hepsini üst üst alalım.
İlk iç sosumuzu sonra harcımızı kenarına koyup saralım tepsimize yuvarlak formu verelim.
Diğer yufkalara da tıpkı süreci yapıp etrafına sarın daha sonra üzeri için hazırlanan sosumuzu fırça yardımıyla sürün fırına verin ben 200 derece pişirdim 30 dk kâfi oldu. Afiyet olsun.
Pırasalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı