Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Pırasalı Börek

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Pırasalı Börek Tanımı İçin Gereçler
2 adet yufka
Sosu için;
1 çay bardağı sulu yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
İç gereci;
2-3 adet pırasa
2 adet havuç
1 küçük kase peynir
Tuz, karabiber, pulbiber

Pırasalı Börek Tanımı Yapılışı

Pırasaları ince ince kıyıp tavaya alalım ve içine havuçları rendeleyelim.
İçine 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ ve baharatları koyarak kavuralım.
Bir kasede yoğurt, sıvı yağ ve yumurtayı çırpalım.
Tezgaha yufkayı serip üzerine sosun üçte birini sürelim.
Pırasalı harcın ve peynirin yarısını yufkanın her yerine gelecek formda serpelim.
Yufkayı her iki tarafından da ikiye keserek 4 adet üçgen kesim elde edelim.
Modüllerin küçük tarafından içe yanlışsız sararak yağladığımız kalıba kolböreği üzere üst üste gelecek biçimde yerleştirelim. (ben 30 cm lik kek teflon kek kalıbı kullandım. ).
İkinci yufka içinde birebir süreci yapalım ancak sosun üçte birini de üzeri için ayıralım.
Böreği tepsiye dizip kalan sosu da üzerine sürdükten sonra 200 derece de altı ve üstü kızarana kadar pişirelim.
Piştikten sonra biraz soğuyunca tüketmenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun
 
Geri
Üst