SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Pırasalı Börek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
Yarım kilo un (esmer ve beyaz un yarı yarıya)
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
İç materyal;
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım kilo pırasa
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
2 tane patates
1 tatlı kaşığı tuz
1 er çay kaşığı kimyon,karabiber yahut istenilen baharatlar
1 çorba kaşığı biber salçası
Pırasalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle iç gereç hazırlanır.
Zeytinyağı tavaya alınır ,yemeklik doğranmış soğan eklenerek kavrulur.
Salça eklenir kavrulur.
İnce inece doğranmış pırasa eklenir, suyu çekene kadar kavrulur.
Rendelenmiş ve suyu sıkılmış havuç,patatesler eklenerek 5dk daha kavrulur,baharatlar ve tuz eklenerek soğumaya bırakılır.
Hamur ele yapışmayacak bir biçimde yoğrulur .
Alt ve üst taban kalın olacak ,ara tabanı ince küçük olacak halde yumak yapılır.
Tepsi yağlanır birinci kalın kat açılır tepsiye serilir.
Yapılan iç harç ikiye bölünür birinci kısım hamura döşenir.
Ara ince kat açılır kalan iç harç hamura döşenir.
En üst kat açılarak üzeri kapatılır.
Üzerine zeytinyağı gezdirilerek dilimlenir.
180c ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Pırasalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
Yarım kilo un (esmer ve beyaz un yarı yarıya)
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
İç materyal;
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım kilo pırasa
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
2 tane patates
1 tatlı kaşığı tuz
1 er çay kaşığı kimyon,karabiber yahut istenilen baharatlar
1 çorba kaşığı biber salçası
Pırasalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle iç gereç hazırlanır.
Zeytinyağı tavaya alınır ,yemeklik doğranmış soğan eklenerek kavrulur.
Salça eklenir kavrulur.
İnce inece doğranmış pırasa eklenir, suyu çekene kadar kavrulur.
Rendelenmiş ve suyu sıkılmış havuç,patatesler eklenerek 5dk daha kavrulur,baharatlar ve tuz eklenerek soğumaya bırakılır.
Hamur ele yapışmayacak bir biçimde yoğrulur .
Alt ve üst taban kalın olacak ,ara tabanı ince küçük olacak halde yumak yapılır.
Tepsi yağlanır birinci kalın kat açılır tepsiye serilir.
Yapılan iç harç ikiye bölünür birinci kısım hamura döşenir.
Ara ince kat açılır kalan iç harç hamura döşenir.
En üst kat açılarak üzeri kapatılır.
Üzerine zeytinyağı gezdirilerek dilimlenir.
180c ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Pırasalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı