Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Pırasalı Börek

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Pırasalı Börek Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yufka
İç harcı için;
2 yemek kaşığı zeytinyağ
5 adet pırasa
2 adet havuç
1 çay kaşığı tuz
Sos için;
4-5 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı zeytinyağ
Yarım çay bardağı soda
1 adet yumurta (akıyla beraber)
1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
1 yumurta sarısı

Pırasalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Not: tepsiniz büyükse veya küçükse aşağıdaki yazılı malzemelerden siz kendinize göre eksiltip arttırabilirsiniz.
Pırasaları güzelce yıkayıp ince ince kıyın.
2 yemek kaşığı zeytinyağ ile kavururken bir tarafta havuçları da rendeleyip içine atın birlikte kavurun.
Çok diri kalmasın çokta eriyip gitmesin havuç ve pırasa.
Ayarında kavurduktan sonra bir kenara alın soğusun veya ılınsın.
Ayrı bir büyük kasede sosu hazırlayın.
Sostan, en son üzerine yumurta sarısıyla sürmek üzere bir kase ayırın.
Yapacağınız tepsiyi biraz yağlayın veya yağlı kağıt kullanın.
1 yufkayı ikiye bölün, sostan sürüp harçtan ekleyip kıvırmaya başlayın.
Kıvırdığınızda gül şekline getirip tepsinin ortasına yerleştirin.
Bu işlemi harç ve yufkanızın miktarına göre yapmaya devam edin. ( görsel fotoğraflarda mevcut).
Tepsiye yerleştirme işlemi bittikten sonra.
Ayırmış olduğunuz sosun içine 1 yumurtanın sarısını ekleyip çırpın ve güzelce üzerine yağlayın.
Önceden ısıtmış olduğunuz 200 derece fırında 30-40 dakika pişirin. (üzeri kızarınca altına da bir spatula yardımıyla.Bakıp piştiyse fırından çıkartabilirsiniz)
Her fırının pişirme ayarı farklı olabilir ben siemens fırında 200 derece de 20 dakika turbo ile 15 dakika turbosuz toplam 35 dakika pişirdim.
Fırından çıkarttıktan sonra üzerini sarıp içini çekmesini bekleyin. Afiyet olsun.
Pırasalı Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst