AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Pırasalı Açma Börek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Pırasalı Açma Börek Tanımı İçin Materyaller

Hamur İçin
Yarım kilo un
1 su bardağı 250ml su
1 yemek kaşığı sirke elma sirkesi kullandım ben
Tuz
İç Harcı İçin
3 adet pırasa
2 adet havuç
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Ortası için 100 gram tereyağ 1 çay bardağı sıvı yağ

Pırasalı Açma Börek Tanımı Yapılışı

Öncelikle iç harcını hazırlıyoruz ki soğusun pırasaları ince ince kıyıyoruz ve havuçları rendeliyoruz yanmaz tavada sıvı yağ ile yeterlice kavurup en son baharatlarını ek ediyoruz soğumaya bırakıyoruz.
Hamurumuzu yapıyoruz unu sirkeyi tuzu ılık su ile çok sert olmayacak formda pürüzsüz bir hamur yapıyoruz ve mandalina büyüklüğünde 10 tane beze yapıyoruz.
Tabak büyüklüğünde açıp ortalarına eritilmiş tereyağı sıvı yağı karışımında sürüp üst üste 4 tane yapıyoruz bekletiyoruz 15 dakika kadar.
Sonra bu hamurları elimizle tezgahın üzerinde kağıt üzere açıyoruz her yeri ince olacak bir tarafına hazırladığımız iç harcımızdan yayarak yeniden her yerine de tereyağlı karışımdan gezdirip rulo yaparak sarıyoruz.
Pişirme tepsisine dolama formunda hepsini yerleştirip üzerine kalan tereyağlı karışımdan elimizle her yerine hafif hafif sürüp 200 derecelik fırında alt üst kızarana kadar pişiriyoruz.
Bu böreğin üzerine yoğurt dökerek yerseniz acayip lezzetli oluyor afiyet olsun
 
Geri
Üst