Pırasa Yemeği Tanımı İçin Materyaller
1 kilo pırasa
2 havuç
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı pirinç
1 portakalın suyu
1 limonun suyu
Tuz
Zeytinyağı
Pırasa Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Pırasaları ayıklayıp verev formda doğrayalım. Yıkayıp suyunu süzdürelim.
Zeytinyağında havucu soteleyip salçalarını ekleyip az kavuralım. Üzerine pırasaları ekleyip bir iki cins karıştıralım.
Portakal ve limon suyu, tuz, yıkadığımız pirinç ve kaynar suyunu ekleyip yaklaşık yarım saat pişirelim.
Dinlenen yemeği servis esnasında bol limon suyu ekleyebilirsiniz.
Pırasa Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kilo pırasa
2 havuç
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı pirinç
1 portakalın suyu
1 limonun suyu
Tuz
Zeytinyağı
Pırasa Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Pırasaları ayıklayıp verev formda doğrayalım. Yıkayıp suyunu süzdürelim.
Zeytinyağında havucu soteleyip salçalarını ekleyip az kavuralım. Üzerine pırasaları ekleyip bir iki cins karıştıralım.
Portakal ve limon suyu, tuz, yıkadığımız pirinç ve kaynar suyunu ekleyip yaklaşık yarım saat pişirelim.
Dinlenen yemeği servis esnasında bol limon suyu ekleyebilirsiniz.
Pırasa Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı