Pırasa Yemeği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Pırasa Yemeği Tanımı İçin Gereçler
5 kol pırasa
2 orta uzunluk havuç
Yarım çay bardağı pirinç
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Pulbiber
Su

Pırasa Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak pırasaların beyaz kısmı yıkanır doğranır.
Doğrandıktan sonra tekrar yıkanır.
Havuçları çok küçük olmayacak biçimde doğrayalım.
Tencereye sıvı yağ alınır salça eklenir kavuralım.
Daha sonra havuçlar ve pırasalar ekleyelim suyunu çekene kadar kavuralım.
Pirinçleri yıkayıp ekleyelim.
Tuz ve pul biber ekleyelim ve karıştıralım.
Daha sonra iki parmak üzerine geçecek halde su eklenir ve pişirilir.
Düdüklüde pişirirsek daha kısa müddette pişirelim. Afiyet olsun.
Pırasa Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst